Krkonoše teď lákají hlavně zahraniční turisty a seniory. Za týden se to změní

Krkonoše patří zatím seniorům a rodinám s dětmi. Ti si užívají nižších cen i prázdnějších hor. Větší nápor turistů čekají střediska už příští víkend, se začátkem letních prázdnin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozcestník

Rozcestník | Foto: Standa Soukup

Na informační centra krkonošských středisek teď chodí z velké části Němci důchodového věku.

Ač v letech, do Krkonoš stále jezdí hlavně za turistikou. „Teď je taková ta seniorská sezóna. Němci mají pořád Harrachov a celé Krkonoše rádi, protože už sem 30 let jezdí,“ potvrzuje Ivana Špalková z infocentra v Harrachově.

Další, kdo využívá klidu před hlavní sezonou, jsou rodiny s dětmi. Krkonošské hotely se je snaží nalákat na cenově výhodné balíčky. To je znát i ve Špindlerově Mlýně.

Přehrát

00:00 / 00:00

O začínající turistickou sezonu v Krkonoších se zajímala Hana Novotná

„Lidé využívají slev pomocí slevových portálů. Také je zhruba do konce června předsezóna, ale turisté už přibývají,“ připouští Michal Klapka z tamního infocentra.

Předsezóně v Krkonoších odpovídají i ceny za ubytování. Nejlevnější je možné sehnat od 250 korun.

Ceny v pensionech se snídaní ve většině středisek začínají kolem 400 korun. Jako například v Janských lázních. „Průměr je 400 až 500 korun ubytování včetně snídaně,“ říká vedoucí infocentra Marek Šustr.

První větší nápor turistů čekají všechna střediska příští víkend, kdy dětem začnou letní prázdniny. Nejprve to budou Češi, v polovině července se k nim přidají také holandské a německé rodiny.

Simona Bartošová, Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme