Pleskot představí návrh lávky přes Otavu. Obyvatele Písku projekt stále rozděluje

Nová lávka měla město Písek spojit, zatím ho ale rozděluje. Zastupitelé se o její stavbě přou a Písečtí váhají. Lávku přes řeku Otavu mezi lokalitami U Václava a Hradiště navrhl architekt, písecký rodák Josef Pleskot. Právě on svůj projekt dnes představí lidem na veřejné besedě v Písku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Písek

Písek | Foto: Daniela Mohylová

„Především by měla řešit spojení dvou zástaveb. To znamená osídlení U Václava a Hradiště, kde se od jaktěživa převáželo nebo tam byly plány udělat tam pevné spojení. Když to tam nebylo, tak to lidé přecházeli po jezu. Já sám jsem tam častokrát po splavu přecházel,“ poznamenává Pleskot.

A co na stavbu lávky říkají lidé, kteří bydlí v lokalitě U Václava? „Zkrátilo by to cestu na Hradiště, s pejskem třeba chodíme kolem řeky za kamarády a do restaurace. Kdyby byla lávka, tak jsem tam za deset minut. Ale prioritou pro mě je asi plavečák,“ podotýká jedna z obyvatelek.

„V místě, kde ji navrhuje, se mi to moc nelíbí jako václavskému patriotovi. Představoval jsem si, že bude lávka výš. Tady si myslím, že bude zbytečně rušit panorama,“ tvrdí starší muž.

Lávka by měla stát přibližně 27 milionů korun. Její stavba byla na spadnutí už letos, nakonec ji ale zastupitelé po dlouhé debatě a hlasování nezařadili do rozpočtu.

Šanci tak má v příštím roce. Veřejná beseda začíná v 17 hodin v píseckém hotelu Otavarena.


Lávka by měla vést z Václavského předměstí

Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme