Soud se bude muset vrátit k případu sporu Alžběty Pezoldové o paláce v Praze

Justice podle Ústavního soudu pochybila při projednávání jedné z žalob Alžběty Pezoldové, která usiluje o navrácení majetku hlubocké větve rodu Schwarzenbergů. V aktuálním sporu šlo o nemovitosti v Praze, například Salmovský a Schwarzenberský palác.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Salmovský palác na Hradčanech

Salmovský palác na Hradčanech | Foto: Filip Jandourek

Pezoldová tvrdila, že jí soud neumožnil doplnit podanou žalobu. Podle Ústavního soudu tím bylo porušeno její právo na spravedlivý proces.

„Stěžovatelka namítala, že její podání bylo doplněním, či zpřesněním žalobního petitu, zatímco Obvodní soud pro Prahu 1 rozhodl usnesením o tom, že se jedná o nepřípustnou změnu žaloby, přičemž toto usnesení nijak neodůvodnil,“ uvádí mluvčí Ústavního soudu Miroslava Sedláčková.

Daný obvodní soud tedy bude muset usnesení řádně odůvodnit.

Alžběta Pezoldová v minulosti neúspěšně žádala od českého státu mnoho nemovitostí a u některých podává žaloby opakovaně. Ústavní soud uznal jen nárok potomků šlechtického rodu na hrobku v Domaníně u Třeboně.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme