České Budějovice plánují zkrátit cestu ze sídliště Máj směrem na mezinárodní silnici E55

V územním plánu Českých Budějovic a obce Litvínovice, která leží 5 km jihozápadně od krajského města u hlavního tahu směr Český Krumlov a Dolní Dvořiště, je plánované propojení sídliště Máj a právě Litvínovic. Obchvat by měl zkrátit cestu z Českých Budějovic směrem na Český Krumlov a Dolní Dvořiště. Motoristé by se zcela vyhnuli středu města.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První auta, která se ve středu odpoledne projela po krátkém úseku dokončovaného obchvatu Kolína

První auta, která se ve středu odpoledne projela po krátkém úseku dokončovaného obchvatu Kolína | Foto: Michal Trnka

„Určitě dokáže významně uvolnit ulici Branišovskou, komunikaci na Dlouhé louce. Na sídlišti Máj žije přes 20 tisíc obyvatel, kteří se dostávají do centra právě přes zmíněné ulice,“ říká k plánu stavby komunikace náměstek primátora Miroslav Joch.

Lidé ze sídliště ale proti komunikaci protestují. Některé z nich zastupuje Marie Paukejová, která na sídlišti Máj bydlí.

„Jsem zmocněnec stavebního bytového družstva České Budějovice pro sídliště Máj a zastupuji 14 domů. Takže to je docela dost bytů.“ říká.

Miroslav Joch vidí jako pravděpodobnější vznik místní komunikace. „Těm, co si tam teď chystají postavit rodinné domy, by v budoucnu, pokud nedáme šanci právě té variantě sběrné komunikace, která by měla vést v zářezu, neměla tato komunikace až tak vadit. Pokud zvítězí ta druhá varianta a vznikne místní obslužná, myslím, že to bude větší zlo,“ míní.

Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme