Policie v Bosně a Hercegovině pozatýkala při obří razii desítky lidí

Policie v Bosně a Hercegovině zatkla na třicet úředníků. Podle prokuratury byli součástí textilní mafie. Stát měli na daních připravit v přepočtu o čtyři miliardy korun. Při největší razii v historii poválečné Bosny a Hercegoviny policie pozatýkala celkově 56 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sarajevo 20 let po vypuknutí války

Sarajevo 20 let po vypuknutí války | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Podle prokurátora Borise Grubešiće jsou podezřelí z daňových podvodů, praní špinavých peněz a zneužití moci v rámci organizovaného zločinu. Úředníci podle prokuratury mimo jiné nelegálně vybírali daně od stovek kamionů, které do země dovážely textil.

Do akce bylo zapojeno na 300 policistů ve 20 městech, včetně obou federálních metropolí - Sarajeva a Banja Luky. Policejní razie sahá až do nejvyšších pater. Mezi zatčenými je bývalý šéf úřadu nepřímých daní Zdravko Cvjetinović.

Bosna a Hercegovina by se ráda stala kandidátskou zemí Evropské unie. Účinný boj proti korupci je jednou z podmínek pro přidělení tohoto statutu.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme