V pardubických Tyršových sadech bude po dva měsíce opět promítat letní kino

Pardubické Tyršovy sady se dočkaly už 9. ročníku letního kina. Promítá se každý den celé dva měsíce a zcela zdarma. Na projekce jezdí i samotní tvůrci filmů. Letní kino hostilo například Juraje Herze, Filipa Renče, Fera Feniče nebo Zdeňka Zelenku. Kdo přijede letos, zatím pořadatelé tají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní kino v Tyršových sadech v Pardubicích

Letní kino v Tyršových sadech v Pardubicích | Foto: letni-kino.cz

Obyvatelé Pardubic si na své letní kino v Tyršových sadech už zvykli. Stačí ujít pár desítek metrů ze samotného centra města a ocitnete se v parku, kde se každý den promítá. A to zcela zdarma.

„Přípravy vrcholí, lešení musí být postaveno, plátno musí být napnuto, musí být všechno připraveno, abychom mohli večer začít," říká provozovatel letního kina Jan Motyčka ze společnosti Cinema Time.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zahájení provozu letního kina v Pardubicích informovala reportérka Naďa Kubínková

Pardubické letní kino patří podle statistik k nejnavštěvovanějším prázdninovým projektům kraje. Celkový počet návštěvníků se blíží za dobu jeho existence k půl milionu diváků.

"Lidí se sem vejde hodně, lavičky nabídnou sezení zhruba pětistovce diváků, dále máme k dispozici 500 plastových židliček, lidé ale mohou zároveň sedět na trávě nebo u stolků," dodává Motyčka.

Každý večer se lidé mohou těšit na výběr toho nejlepšího, co vzniklo pod vedením českých i zahraničních režisérů nejen v uplynulém roce. Z novinek nelze nezmínit například jedenácti Českými lvy ověnčený film Hořící keř režisérky Agnezsky Hollandové. Diváky budou lákat i dramata jako Gravitace, Velká nádhera nebo 12 let v řetězech.

Zorientovat se v nabídce není vůbec složité. Po celé prázdniny se filmy uvádějí podle schématu, které vznikalo na základě zkušeností z minulých ročníků. Ve středu se budou promítat rodinné či dětské filmy, ve čtvrtek snímky ze společnosti HBO, pátky budou patřit výhradně českým titulům. O víkendech dostanou prostor komerčně úspěšné snímky.

Začátky promítání připravili pořadatelé v červenci na půl desátou večer, v srpnu pak už na 21. hodinu.

Letní kino v Tyršových sadech v Pardubicích: provozovatel kina Jan Motyčka ze společnosti Cinema Time | Foto: letni-kino.cz

Letní kino v Tyršových sadech v Pardubicích: program 2014 | Foto: letni-kino.cz

Naďa Kubínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme