Tiger Woods se vrátil. Po letech hraje bez bolestí

Bolavá záda donutila na jaře golfistu Tigera Woodse odstoupit z několika turnajů a následně jít na operaci. Jeho nucená přestávka se tak protáhla na více než tři měsíce, během kterých přišel o první místo ve světovém žebříčku. Teď se konečně znovu představil na turnaji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tigeru Woodsovi se první kolo v Quicken Loans nepovedlo

Tigeru Woodsovi se první kolo v Quicken Loans nepovedlo | Zdroj: Reuters

„Udělal jsem spoustu malých chyb. Ale hrál jsem mnohem lépe, než ukazuje skóre, a to je fajn,“ těšilo Tigera Woodse po prvním kole turnaje v Quicken Loans přesto, že hned první ránu poslal do písku a na prvních dvou jamkách dvě rány ztratil.

Ani celkové skóre tři rány nad normu hřiště a místo kdesi v dolní polovině leaderboardu Tigera Woodse po takové pauze nerozhodí. Sám říká, že po téměř dvou letech ho nic nebolí a to je pro něj momentálně více než další vítězství nebo získané body.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat Tigera Woodse sledoval reportér ČRo Martin Charvát

„Myslím, že nejtěžší teď bylo dostat se do toho opravdového herního rytmu. Když hrajete s kamarády o peníze nebo něco takového, tak to není stejné. Není to ten turnajový golf, zkrátka jiná úroveň. Tady se zvedá adrenalin a míče létají dál než doma při tréninku,“ porovnává osmatřicetiletý golfista.

V prvním kole turnaje ho ale spíše než rány z odpaliště potopila hra v blízkosti jamky a špatné krátké přihrávky.

„Bohužel to chvilku trvá, než zase budu mít cit. Putt na jedenácté jamce byl strašný, byl asi o čtyři metry kratší. Zkrátka nemám cit,“ našel příčinu špatné krátké hry Tiger Woods.

Woodsův brzký návrat na první místo žebříčku není vyloučený. On sám vše směřuje na třetí vrchol sezóny a turnaj v Qucken Loans je pro něj na rozehrání. Třetí major golfové sezony, The Open, začíná za tři týdny.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme