V Číně chce oštěpař Veselý vykročit za třetím triumfem v Diamantové lize

Stejně jako v posledních letech, vstoupí Vítězslav Veselý do sezony na Diamantové lize v Číně. Oštěpařský mistr světa během zimní pauzy vyléčil problémy s kolenem, vyskytly se ale další trable.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český oštěpař Vítězslav Veselý během Memoriálu Josefa Odložila

Český oštěpař Vítězslav Veselý během Memoriálu Josefa Odložila | Zdroj: ČTK

„Co se týče kolena tak si nemůžu stěžovat. Je to super, enormně se to zlepšilo,“ pochvaluje si vyléčené koleno český oštěpař.

„Ale tím jak se to zlepšilo, tak jsem trénoval více odrazy a přetěžoval jsem pravou nohu. Takže mám malinko trápení s achilovkou, ale snad to nebude nic vážného,“ věří český oštěpař, který se letos pokusí potřetí za sebou vyhrát celkové pořadí Diamantové ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Koleno je super, enormně se to zlepšilo, pochvaluje si český oštěpař Vítězslav Veselý stav pochroumaného kolena

Problémy s achilovkou, i když na levé noze, měl Vítězslav Veselý i na začátku minulé sezony. Ta pro něj ale nakonec dopadla výborně, když se stal v Moskvě mistrem světa. A tak doufá, že problém rychle odezní a napodobí loňské výkony.

I když se může zdát, že má pravou nohu při odhodu ‚jen na opírání‘, český oštěpař vysvětluje, že tomu tak není.

„Pravá noha je v něčem důležitější než levá. Obzvlášť teď, když mám levou díky kolenu slabší. Pravá mi udílí rytmus běhu a práce pravé nohy dostává oštěp na rameno a pokládá rychle levou nohu na zem. Takže ta pravačka je hodně důležitá,“ popisuje Vítězslav Veselý.

A protože patří mezi atlety, kteří těží především ze své skvěle propracované techniky, spoléhá se na podobné detaily více další než další elitní, hlavně siloví, oštěpaři.

Oštěpař Vítězslav Veselý se v Africe věnoval léčbě kolena i tréninku

Číst článek

„Já si myslím, že moje výhoda oproti ostatním je, že mám pravou nohu rychlou. Házet daleko můžu právě díky dobré práci pravé nohy,“ říká dvojnásobný vítěz Diamantové ligy.

Nejprestižnější atletická soutěž světa zítra pokračuje v Číně druhým dílem a Vítězslav Veselý by rád navázal na povedené vystoupení Čechů z prvního závodu v katarském Dauhá.

Tam byl Pavel Maslák třetí v českém rekordu na čtvrtce a stejné místo obsadila i Lenka Masná na trati 800 metrů.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme