Nová silnice mezi Bílým Kostelem a Hrádkem nad Nisou zrychlí cestu do Německa

Cesta mezi Libercem, Hrádkem nad Nisou a německou Žitavou je od tohoto týdne rychlejší. Pro auta se otevřel nový, dlouho očekávaný úsek silnice I/35. Nová silnice vede od Bílého Kostela k Hrádku nad Nisou, odkud pokračuje přes hranice do německé Žitavy. Nová silnice je podle měření Českého rozhlasu o čtyři minuty rychlejší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový úsek mezi Hrádkem nad Nisou a Bílým Kostelem na Liberecku měří  7,6 km

Nový úsek mezi Hrádkem nad Nisou a Bílým Kostelem na Liberecku měří 7,6 km | Zdroj: ČTK

Na novou silnici upozorňují dvě nové cedule na sjezdu ze silnice 35. V obou směrech je celkem hustý provoz. Jezdí tu jak auta s českými, tak i německými registračními značkami. Vypadá to, že si řidiči na novou silnici rychle zvykli.

Cesta z Bílého Kostela do Hrádku trvá šest minut. Po staré cestě, přes Grabštejn, trvá o čtyři minuty déle, pokud je na silnici malý provoz. Jinak se cesta v serpentýnách protáhne i dvakrát déle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novou silnici otestovala redaktorka Šárka Škapiková

„Dneska jsem jela poprvé a jsem moc spokojená, protože člověk se vyhne serpentýnám, hlavně v noci to bylo kvůli zvěři často dost nebezpečné a přes den zase kvůli kamionům, takže se to teď odlehčí,“ říká Alena Šindelářová z Hrádku.

Další dvě řidičky – Barbora Krejčová a Hana Nováková – nový úsek teprve vyzkouší: „Já jsem tam jela v pondělí a těšila jsem se, že už to bude otevřené, ale nebylo. Zatím se tam proháněli jen cyklisti, užívali si novou prázdnou silnici, ale pořád tam byla značka. Těším se, že až pojedeme zase příště na dovolenou nebo z dovolené, takže to budeme moci otestovat,“ plánuje Barbora.

„Už se těším, až novou silnici vyzkouším, protože stará cesta je docela zdlouhavá a nebezpečná. Myslím si, že to zlepší třeba i dostupnost na nákupy do Žitavy, kam často jezdíme. A že cesta bude bezpečnější a rychlejší. Jsem zvědavá, zítra jí vyzkouším,“ dodává Hana.

Nový úsek mezi Hrádkem nad Nisou a Bílým Kostelem na Liberecku měří 7,6 km | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme