Smitková zvládla ve Wimbledonu další zápas. Byl psychicky náročný, přiznává

Vůbec poprvé se probojovala do hlavní soutěže na grandslamu a hned při své premiéře překvapuje tenisový svět. Tereza Smitková porazila v součtu s kvalifikací už svou šestou soupeřku ve Wimbledonu. Po výhře nad Srbkou Jovanovskou si zahraje o postup do čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wimbledon

Wimbledon | Foto: Český rozhlas

„Je to super pocit, dostávám gratulace od trenéra i od skupiny lidí, kteří mě podporují. Potěšilo mě, že mi volal i pan Černošek,“ řekla v rozhovoru pro Český rozhlas Smitková, která občas na kurtu neudržela slzy.

„Chvílemi jsem už nevěřila, když jsem se ale začala hroutit, tak jsem se naštěstí zase rychle zvedla. Musela jsem to zkusit, je to přeci jen Wimbledon, nemohla jsem to tam jen tak nechat. Na psychiku to byl náročný zápas,“ má jasno 19letá tenistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Terezou Smitkovou po postupu do osmifinále mluvil Jaroslav Plašil

Ještě před půl rokem by prý podobný zápas prohrála.

„Nezvládla bych ho hlavou,“ myslí si rodačka z Hradce Králové, které může vybojovaná výhra pomoct v další kariéře. „Cením si toho, i trenér ocenil, jak jsem zápas zvládla. Snad hráčsky trochu rostu,“ doufá rodačka z Hradce Králové.

Sama k sobě je prý hodně ambiciózní, jen tak se s něčím nespokojí. „Nikdy jsem neocenila míč, který soupeřka zkazila, chtěl jsem si to uhrát sama. To pro mě bylo ocenění. Tím, že teď potkávám stále kvalitnější soupeřky, tak je dobrý každý bod,“ tvrdí Smitková, která v osmifinále Wimbledonu narazí na krajanku Lucii Šafářovou.

„Pro náš tenis jde o skvělý úspěch, jedna česká hráčka ve čtvrtfinále určitě bude,“ uzavřela mladá česká tenistka.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme