Dopravu mezi Libercem a Jabloncem komplikuje další uzavírka

Opravy silnic, mostků a tramvajových kolejí komplikují dopravu mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. K několika uzavírkám se dnes ráno přidala další na cestě přes Vratislavice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzavřený Wonkův most v Pardubicích

Uzavřený Wonkův most v Pardubicích | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Nová uzavírka je na silnici I/14 z Liberce do Jablonce nad Nisou, na cestě přes Vratislavice. Spíše než mezi městy je však až v Jablonci, a to na vjezdu do Jablonce za Brandlem, před kruhovým objezdem.

Na ten už se řidiči jedoucí od Liberce, respektive Vratislavic nedostanou, a musí před mostkem zahnout přes koleje nahoru do kopce po objížďce přes Žižkův vrch a sídliště a vyjedou potom na Liberecké ulici před centrem města.

Objížďka je dobře značená a platí jen pro auta v jednom směru, od Liberce do Jablonce, z druhé strany je kruhový objezd normálně průjezdný. Uzavírka v tomto směru potrvá do konce července, pak se začne s opravami v druhém jízdním pruhu.

Další omezení v Rýnovicích

Řidiči musejí už delší dobu počítat s omezeními také na druhém tahu mezi Libercem a Jabloncem. V Rýnovicích se staví velká okružní křižovatka, z ulice Belgické směrem na ulici Československé armády.

Staví se tam už od jara, takže na omezení jsou řidiči zvyklí, co se však změnilo v minulém týdnu, je průjezdnost pro osobní auta. Zákaz průjezdu ve směru od Jablonce do Liberce platil jen pro kamiony, teď platí i pro osobní auta. Ve směru z Liberce do Jablonce se přes Rýnovice řidiči normálně dostanou.

Na této trase byly v minulosti problémy s dopravním značením – nebylo dostatečné a nebylo také dost v předstihu, takže tam najížděly kamiony a blokovaly dopravu, krajský úřad proto přidal značky a informační cedule.

Uzavírka jednoho jízdního pruhu od Jablonce na Liberec potrvá do poloviny srpna.

Zúžení kvůli opravě tramvajové trati

Kromě velkých uzavírek a objížděk řidiči narazí i na menší opravy, které je také mohou zdržet nebo překvapit.

Jmenovat lze opět Rýnovice, řidiči tam kromě zmiňovaného omezení Belgické musejí počítat i s uzavírkou ulice Československé armády ve směru do Rýnovic a do Mšena. Do Rýnovic se tak musejí dostat přes centrum, nebo přes Lukášov.

Další omezení jsou na hlavním tahu mezi Libercem a Jabloncem přes Vratislavice, a to kvůli rekonstrukci celé tramvajové trati.

Zúžená silnice je například u lékárny, potom před Prosečí u čerpací stanice. Tam zasahuje do silnice jeřáb a také nákladní auta, řidiči tam tedy musejí jezdit opatrně a především pomalu.

Šárka Škapiková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme