Děti z Horní Cerekve dostaly vysvědčení o 2 týdny dřív. Oprava školy jim prodlouží prázdniny

Žáci z Horní Cerekve na Vysočině se nemohli dnešního pátku dočkat, přinesl jim poslední školní den. Kvůli rekonstrukci celé budovy by se totiž neměly kde učit. Děti si tak mohou užívat o dva týdny delší prázdniny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysvědčení - tečka za školním rokem - ilustrační foto

Vysvědčení - tečka za školním rokem - ilustrační foto | Foto: Petr Kološ | Zdroj: Český rozhlas

Nejdříve se s vyučujícími a dalšími spolužáky rozloučili deváťáci. A ze svého posledního dne ve škole byli hodně dojatí.

Na prázdniny se samozřejmě chystají i pedagogové. Marie Angelisová se na delší volno těší, zároveň ale dodává, že jí bude po žácích smutno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o předání vysvědčení v Horní Cerekvi zjišťovala Andrea Bartůňková

„Jsem ráda, že si odpočineme, ale bude se stýskat, určitě. Každý kantor, když je s nimi denně, tak potom, po nějaké chvilce, si na ně vzpomene,“ říká.

Vojta Sacha ze šesté třídy se na prázdniny těší, zároveň má ale trochu obavy.

„Určitě se těším, jak jsou teďkon prodloužený, akorát je to blbý, protože to všechno zapomeneme, co jsme se teď naučili,“ myslí si, zároveň ale dodává, že se o prázdninách učit stejně nejspíš nebude.

Až do 27. června bude ve škole fungovat družina i školní jídelna. Opravy budovy potrvají až do listopadu, nový školní rok ale začne tradičně 1. září.

Anna Maňourová, Andrea Kratochvílová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme