Politici vedle mzdy inkasují i odměny z městských podniků, přispívají ale na charitu

Podle zákona museli politici do konce června přiznat své příjmy za rok 2013. Jak z těchto dokumentů plyne, čelní představitelé Brna vedle práce na radnici působí také v představenstvech městských firem a mají za to odměny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Onderka (ČSSD)

Roman Onderka (ČSSD) | Foto: Tomáš Adamec

Například primátor města Roman Onderka z ČSSD vloni figuroval v Kometě Group a brněnských Veletrzích. Funkce v městských firmách podle něj časově stíhat lze.

„Když dám příklad brněnského výstaviště, tam zasedá dozorčí rada řádově jednou za tři měsíce, tak to není žádný problém zvládnout,“ říká Onderka.

Starosta Brna-středu Libor Šťástka z ODS donedávna působil v pěti firmách, právě kvůli času však na tři z nich rezignoval.

Jak Onderka, tak Šťástka tvrdí, že přispívají na charitativní účely. „Dlouhodobě podporuji některé neziskové subjekty. Například hospic tady na Brně-středu nebo další organizace pracující především s hendikepovanou mládeží,“ uvedl Šťástka.

Dušen Šustek, Jakub Šustr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme