Chrudim mění podmínky pro parkování v centru města, začnou platit do dvou týdnů

Chrudimská radnice upravuje podmínky parkování v centru města. O polovinu se sníží roční poplatek za takzvaná rezidentní místa, tedy pro řidiče, kteří mají v Chrudimi trvalou adresu. Ušetří i ten, kdo v centru zaparkuje jen na krátkou dobu, například aby si došel na nákup nebo na úřad. O jedno bezplatné parkoviště ale lidé naopak přijdou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chrudim, náměstí

Chrudim, náměstí | Foto: Marína Dvořáková

Nově se nebude platit parkovné na dvou místech. Řidiči mohou zdarma využít několik míst v Široké ulici. Časový limit je ale pouze půl hodiny. Další možnost je také Žižkovo náměstí, kde se bezplatně parkuje na dvě hodiny.

Lidé ale musí do aut umístit parkovací kotouče, upozorňuje chrudimský místostarosta Jaroslav Trávníček (ČSSD). „Tyto kotoučky jsou j dispozici v informačním centru,“ doplňuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chrudim upravuje podmínky parkování v centru města. Podrobnosti zjišťoval redaktor Josef Kopecký.

Na parkovacím kotoučku si musí řidič nastavit čas, kdy zaparkoval. „Dáte si to za okno auta a odejdete. Podle toho, kolik máte zdarma, do té doby se musíte vrátit a odjet. Jinak vám může policie dát pokutu,“ upozorňuje Tomáš Černý z Městského úřadu v Chrudimi.

Chrudimské parkovací kotouče si mohou zákazníci koupit za 30 korun. „Zatím jsme ještě žádný neprodali, teď se to teprve snažíme dostat mezi lidi,“ dodává Černý.

Mezi méně příjemné změny v parkování v Chrudimi patří zpoplatnění parkoviště za divadlem. Podle místostarosty se tady situace v poslední době výrazně zkomplikovala.

„Projevoval se tam chaos, bylo tam nacpáno. Proto i toto místo bude osazeno automatem. Parkování je zpoplatněné od 7 do 16 hodin,“ upřesňuje.

Nové podmínky parkování v Chrudimi začnou platit během dvou týdnů.

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme