David Lafata pěti góly Tallinnu napodobil Messiho

Hlavní postavou zápasu druhého předkola Ligy mistrů mezi Spartou a Levadií Tallinn byl útočních pražského týmu David Lafata. Soupeři nasázel 5 gólů a vyrovnal rekord Lionela Messiho. Zápas do pozdních hodin sledovaly i jeho děti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata nasázel estonskému týmu 5 gólů

David Lafata nasázel estonskému týmu 5 gólů | Zdroj: ČTK

„Doufám, že nám je nevezme sociálka, když jsou tak dlouho venku,“ žertoval David Lafata, když vyšel po zápase ze šatny letenského stadionu a držel za ruce své malé děti, Vandu a Antonína. Jsou prázdniny, tak to snad pro jednou nebude vadit, když zůstali dlouho vzhůru.

Tím spíš, když mohli být u výjimečného střeleckého představení svého otce, kterému při střídání ve druhém poločase tleskali fanoušci na tribunách ve stoje. „Bylo to krásné, jsou to okamžiky, na které člověk potom rád vzpomíná,“ říká střelec Sparty.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Davidem Lafatou mluvil po zápase s Tallinnem reportér ČRo Jaroslav Plašil

David Lafata odcházel k lavičce svého týmu jako střelec pěti gólů a mohlo jich být i šest, kdyby rozhodčí neoznačili v pořadí čtvrtou trefu za vlastní branku estonského týmu.

„Někdy je to tak, že do čeho kopnete, to tam spadne. Někdy bychom mohli hrát třeba do rána a gól nedám. Doufám, že jsem si něco schoval pro další zápasy,“ věří David Lafata.

Sparťan vstřelil pět gólů v jednom zápase stejně, jako třeba před dvěma lety v Lize mistrů hvězdný útočník Barcelony Lionel Messi, ale nevzpomíná si, že by někdy v minulosti vstřelil tolik branek v soutěžním utkání. A nezažil to prý ani trenér Vítězslav Lavička u některého ze svých svěřenců.

Sparťanský kouč byl ale jinak v hodnocení prvního zápasu střízlivý, stejně jako střelec pěti gólů David Lafata. Přes estonský Tallinn a druhé předkolo Ligy mistrů Pražané s pravděpodobností hraničící s jistotou přejdou, to hlavní a těžší teprve české šampiony čeká.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme