Button a Hamilton jsou britskými nadějemi na Silverstone

Pouze v roce 2008 se radoval britský pilot formule 1 Lewis Hamilton z vítězství v domácí Velké ceně na okruhu v Silverstone. Po šestileté pauze by opět rád před domácími fanoušky vystoupal na nejvyšší stupínek a třeba i zopakoval celou sezónou z roku 2008, která byla završena mistrovským titulem. Blíže k tomu potěšit britské fanoušky má zatím, alespoň podle výsledků kvalifikace, jeho krajan a třetí muž na startu Jenson Button.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Titul v Silverstone ale určitě bude chtít získat i Sebastien Vettel

Titul v Silverstone ale určitě bude chtít získat i Sebastien Vettel | Zdroj: ČTK

„Samozřejmě bych chtěl vyhrát domácí Grand Prix, ale letos to nebude. Lewis má naopak dobrou šanci, má super auto a našim fanouškům bych moc přál vítězství britského pilota. To je to, co bych opravdu rád viděl,“ říká britský pilot McLarenu Jenson Button.

Ten si je vědom, že jeho vůz se dnes v Silverstone nemůže srovnávat s nejsilnější konkurencí a zvlášť se stájí Mercedes, která letošní sezóně suverénně vládne. Přesto bude chtít muž, který ve své kariéře stál už padesátkrát na stupních vítězů, odjet kvalitní závod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Velkou cenu bude sledovat Michal Jurman

V lednu mu totiž umřel otec a Button mu chce nyní vzdát v závodě hold nejen svojí helmou nově vyvedenou v růžové barvě. Zatímco Buttonovi tak drží britští fanoušci palce z jakýchsi osobních či emocionálních důvodů, k pilotu Mercedesu Lewis Hamiltonovi vzhlížejí naopak s ryze sportovními a praktickými očekáváními.

„Zdejší závod provázejí vždy hodně těžké podmínky, kolikrát zde už závod ovlivnil déšť. Ale platilo to i v roce 2008 kdy jsem vyhrál, takže se i letos hodně těším a věřím, že s kluky v týmu máme na to zde vyhrát,“ dává si britský miláček ty nejvyšší cíle.

Na domácí trati ho zcela jistě čeká jeden z dalších soubojů proti týmovému kolegovi Nicu Rosbergovi, které provází vlastně celou letošní sezónu a které dělají v jednom společném týmu možná až zbytečně moc zlé krve.

„Náš sport provází celá řada ekonomických i taktických rozhodnutí, ale pořád je to sport, který děláme v první řadě pro fanoušky. Tak to cítím a budu se tím řídit i v závodě, protože tihle fanoušci jsou, stejně jako ti třeba v Monze, výjimeční a dělají z britského závodu opravdový svátek."

Netřeba asi dvakrát dodávat, že nejlepším dárkem k onomu britskému svátku by bylo, kdyby se stal jubilejním padesátým vítězem v Silverstone domácí pilot.

Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme