Cítil tlak a kritiku, Greipel si ale poradil a rozšířil německou sbírku triumfů na Tour

101. ročník cyklistické Tour de France fanoušky baví už od smaotného. Nemá smysl rekapitulovat všechno etapu po etapě, ale stačí si připomenout tu zatím poslední dokončenou. Překvapení v ní bylo hned několik, ale tím největším jméno vítěze. Nikoli jeho národnost. V Remeši triumfoval Němec André Greipel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

André Greipel se raduje na podiu po vítězství v 6. etapě Tour de France

André Greipel se raduje na podiu po vítězství v 6. etapě Tour de France | Zdroj: Reuters

André Greipel se na triumf načekal. Ať spuroval, jak spurtoval, v dresu německého mistra se mu na letošní Tour nedařilo vyhrát.

„Zvlášť na sebe jsem cítil tlak, kvůli kritice médií. Ale zůstal jsem naprosto soustředěný a tým také. Nikdo mi nedal najevo, že by mi přestával věřit. A teď jsme odvedli perfektní práci. Sice se nám nepovedlo poskládat klasický spurtérský vlak, ale měl jsem na své straně dost pomocníků a pak i dobrou pozici pro sprint,“ vysvětloval jezdec týmu Lotto-Belisol.

Přehrát

00:00 / 00:00

Němečtí spurteři vyhráli zatím 4 z 6 letošních etap Tour de France

Greipel patří k těm nejurostlejším mužům v pelotonu. Rodák z Rostocku měří 184 centimetrů, váží 80 kilogramů a do cíle umí zafinišovat rychlostí až 80 kilometrů v hodině. I vítěz tří letošních etap Marcel Kittel je sprinter obalený svaly a také Němec. O německé Tour ale Greipel mluvit odmítá.

„Kdyby přišlo ještě jedno moje vítězství, nebránil bych se tomu označení. Ale jsem jedna velká cyklistická rodina. Jezdím za belgický tým, je to mezinárodní sport. Tým mě podporuje a na národnosti zase tak moc nezáleží,“ říká cyklista s přezdívkou Gorila.

Němci cílem letošních etap projeli jako první celkem čtyřikrát. Pro Greipela to ale znamená, že v dojezdu třikrát prohrál s reprezentačním kolegou.

Vizitka cyklistického etapového závodu Tour de France 2014 | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme