Horšovský Týn bude opět dějištěm Anenské pouti s bohatým kulturním programem

Horšovský Týn žije oslavami Anenské pouti. Největší kulturní a společenská akce města přiláká každoročně návštěvníky z dalekého okolí a patří mezi nejvýznamnější slavnosti v Plzeňském kraji.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hrad a zámek Horšovský Týn

Hrad a zámek Horšovský Týn | Foto: Národní památkový ústav Plzeň

Staročeský jarmark, desítky hudebních vystoupení, prohlídky hradu a zámku, divadelní a filmové představení, historické tance nebo poutní mše - to jsou víkendová lákadla Horšovského Týna na Domažlicku. Město pořádá tradiční Anenskou pouť, kterou si každoročně nenechají ujít tisíce návštěvníků.

Hlavní kulturní hudební program na náměstí bývá největším lákadlem pro návštěvníky slavností. Při jeho přípravě se proto organizátoři snaží myslet na všechny generace a o zastoupení nejrůznějších hudebních žánrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Anenskou pouť do Horšovského Týna zve Monika Zettlová

„V sobotu se můžete těšit například na Josefa Pospíšila, kapelu Jiřího Schelingera revival, Petru Janů se skupinou Golem. A večer završí Sto zvířat,“ láká na některá hudební vystoupení ředitelka městského kulturního zařízení Leona Císlerová.

„V neděli si nenechte ujít dechovku Doubravanka, keltskou hudbu Bran, Trio Jan Hrubý, Michal Prokop a Luboš Andršt a plzeňskou Burma Jones.“

Mše i filmová představení

Anenská pouť nabízí ale i další bohatý doprovodný program.

„Probíhají oblíbené akce. Například střelecká soutěž, chovatelská výstava, výstava pohádkových kostýmů na zámku a staročeský jarmark. Ten kromě prodeje a řemesel zpestří kulturní vystoupení.“

Horšovskotýnský zámek nabízí návštěvníkům kromě prohlídek také výstavu rekvizit a kostýmů oblíbené filmové pohádky S čerty nejsou žerty.

Součástí nabitého programu pouťových oslav jsou podle Leony Císlerové také poutní mše nebo filmová představení:

„Program nabízí i horšovskotýnské kino, které promítá ve 2D i 3D verzi. Připraveny jsou filmy pro děti i dospělé.“

Pro milovníky výhledů je otevřená Vyhlídková věž kostela svatého Petra a Pavla a volně přístupná je i rozhledna na Šibeničním vrchu.

Podrobný program Anenské pouti najdete na stránkách města Horšovský Týn.

Horšovský Týn náměstí | Foto: Agentura CzechTourism

Zvětšit mapu

Monika Červená, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme