Už měsíc policie vyšetřuje smrt těhotné ženy z Orlové. Zatím nikoho neobvinila

Přesně měsíc dnes uplynul od tragédie v Orlové na Karvinsku. Dvaatřicetiletá těhotná pacientka se v soukromé lékařské ambulanci napila místo neškodné glukózy jedovaté směsi kafru a fenolu - takzvaného Chlumského roztoku. Záchranáři ji pak našli doma bez známek života. Zdánlivě jednoduchý případ osudné záměny tekutin je ale, zdá se, mnohem komplikovanější.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní páska, policie, uzavírka (ilustrační foto)

Policejní páska, policie, uzavírka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Dodnes policie nikoho neobvinila a navíc není možné zjistit žádné další informace.

Obyvatelé Orlové začínají být netrpěliví. „Byla to velice příjemná paní,“ říká oslovená obyvatelka Orlové.

Bydlí ve stejném domě jako ještě před měsícem 32letá oběť tragického omylu. Byl to šok, ze kterého se sousedi dodnes nevzpamatovali. „Nedovedu si to vůbec představit,“ dodává žena.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vývoj policejního vyšetřování v případu tragické smrti těhotné ženy v Orlové sleduje Martin Knitl

Už chceme vědět, kdo to udělal, připojuje se další paní. „Jistě, čekám, protože to byla tragédie. Byly to dva životy. Stávat by se to nemělo.“

Český rozhlas se ptal policie, ale ta odkazuje na státní zastupitelství v Havířově. Žalobci ale zatím další informace zveřejnit nechtějí. Stejně tak Státní ústav pro kontrolu léčiv, protože jeho posudek a inspekce přímo v orlovské nemocnici je pro vyšetřovatele důležitý.

„Státní ústav pro kontrolu léčiv provedl inspekci v nemocniční lékárně, oddělení klinické biochemie i ambulanci, všechna data předal policii. V případě, že by vyžadovala nějaké další údaje, jsme připraveni poskytnout vše, co bude možné,“ ujišťuje mluvčí ústavu Lenka Šustková.

Došlo k omylu v ambulanci? Může za to zdravotní sestra anebo se chyba stala už v lékárně, odkud roztok putoval do ordinace? I po měsíci jsou to stále stejné otázky. Odpovědí se lidé dočkají ve chvíli, kdy bude zřejmé, koho policie obvinila.

Martin Knitl, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme