Lipský autosalon představuje kromě automobilů i jízdní kola

Do areálu lipského výstaviště se sjíždějí i lidé z celého Česka. Lákají je poslední automobilové novinky a také velkoryse pojaté výstavní prostory, kde nechybí ani mnoho jízdních kol. Nic podobného u nás není.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volvo V40 R-design

Volvo V40 R-design | Foto: Jan Říha

S Lipskem nemohlo soupeřit ani Brno, než byl tamní tradiční autosalon pro nezájem vystavovatelů zrušen.

„V Brně není nic. Byl tam loni jeden pavilon, kde byly tři značky, takže to se vůbec nedá srovnávat,“ říká návštěvník Pavel Šrámek.

Do Lipska jezdil už v dobách, kdy se ještě v jeho rodném Brně auta vystavovala. Z německého Lipska je očividně nadšený, ačkoli navštívil autosalony například ve Frankfurtu, v Ženevě nebo v Detroitu.

„To se nedá srovnat, protože je to mezinárodní autosalon. Ženeva je nejvěhlasnější, Frankfurt se střídá s Paříží. Ale tento autosalon je moc pěkný,“ dodává Šrámek, který do Lipska jezdí už 10 let.

Přehrát

00:00 / 00:00

Autosalon v Lipsku navštívil reportér Petr Kološ

Každá značka nabízí kromě automobilů také jízdní kolo. Podle Šrámka to jsou spíš doplňky. Dříve je nabízely pouze luxusní značky, dnes už v podstatě všechny. V nabídce je kromě toho například i oblečení.

„Lipský autosalon by teoreticky měl být vstřícnější k návštěvníkům v tom smyslu, že si do všeho můžete pořádně sednout, všechno vyzkoušet,“ myslí si Radek Fridrichovský z Prahy, který přijel poprvé.

Radek Pecák přijel do Lipska především díky světové premiéře „céčkového“ kombi od mercedesu. Počet elektorkol ho také překvapil.

„Zřejmě tím automobilky chtějí ukázat, že jejich elektromobily nejsou schopné dojet všude a za každých okolností, takže přesedání na kola, případně elektrokola, bude časem stále častější možnost.

Dopravní zpravodajové zelené vlny mají proti ostatním návštěvníkům vstupné o polovinu levnější. Vstupenky si ale musí koupit v předprodeji. Podrobnosti na zelenavlna.cz

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme