Za priority justice označil premiér insolvence, exekuce a novelu občanského zákoníku

Ministerstvo spravedlnosti by mělo mít v oblasti legislativy tři priority. Po dnešní návštěvě tohoto resortu a po jednání s ministryní Helenou Válkovou z hnutí Ano to uvedl premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference ČSSD Bohuslav Sobotka

Tisková konference ČSSD Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

„Jsem rád, že návrhy – ať už je to novela občanského zákoníku, insolvenčního zákoníku, novela exekučního řádu – se opravdu připravují na ministerstvu spravedlnosti,“ konstatoval předseda vlády.

„A budu se těšit, až návrhy dorazí do vlády a budeme je moci poslat do parlamentu. Je to jedem z důležitých úkolů, které si vládní koalice stanovila,“ poznamenal Sobotka.

Ministryně spravedlnosti Helena Válková z hnutí ANO chce víc peněz pro zaměstnance soudů, justiční a vězeňskou stráž.

Zmínění zaměstnanci resortu spravedlnosti berou podle ní ve srovnání s ostatními ozbrojenými složkami státu podprůměrné platy.

Helena Válková | Foto: Filip Jandourek

„Takzvaně jsem si tady ohřála svou polívčičku a poprosila jsem pana premiéra o podporu. Celníci, policisté, hasiči dostávají více."

"Čímž neříkám, že bychom chtěli skokově rozdíl vyrovnat, ale rozhodně chceme, aby se na naše ozbrojené složky nezapomnělo,“ uvedla Válková.

Ministryně s premiérem si také navzájem potvrdili, že novým náměstkem Válkové pro vězeňství se stane bývalý šéf finanční policie Vladimír Zimmel.

Helena Válková ve vládě | Foto: Český rozhlas

Věra Pfeifferová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme