Hamilton odstartuje do GP Maďarska z posledního místa, útok na vítězství ale nevzdává

Čtyřikrát už dokázal britský pilot formule 1 Lewis Hamilton ovládnout Velkou cenu Maďarska. Přestože dnes vyjede na svém oblíbeném okruhu Hungaroring do závodu až z posledního místa na startu, vítězné cíle rozhodně nemění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton musel v kvalifikaci nechat svůj vůz na trati, jeho mercedesu hořel totiž motor

Lewis Hamilton musel v kvalifikaci nechat svůj vůz na trati, jeho mercedesu hořel totiž motor | Zdroj: Reuters

Není příliš jiných zvuků, které by Lewis Hamilton slyšel více nerad, než gratulaci týmu Mercedes ke kvalifikačnímu vítězství jeho stájového kolegy Nica Rosberga. Zvlášť, když jemu shořel v sobotním boji proti chronometru motor a v neděli vyjede na svoji oblíbenou trať až z posledního místa.

Ve všech víkendových trénincích byl přitom devětadvacetiletý Brit nejrychlejším ze všech. Podobnou smůlu při maďarské kvalifikaci ale nezažil poprvé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lewis Hamilton vyrazí do Velké ceny Maďarska z poslední řady

Přesně před sedmi lety musel na Hungaroringu zbytečně stát v boxech za Fernandem Alonsem, kterému se nechtělo nepochopitelně odjet od mechaniků. Výsledkem bylo, že Hamilton už nemohl dosáhnout rychlého času.

Alonso pak utíkal před dorazy novinářů i před týmovým vedením, vítězství v kvalifikaci už mu ale nikdo nevzal.

V posledních dvou letech se ovšem Hamiltonovi v maďarské Grand Prix daří. Ani jednou nenašel přemožitele a jasně potvrdil, že je po právu králem zdejšího okruhu.

„Na závodění tady mám skvělé vzpomínky. Zdejší trať je taková, řekl bych 'stará škola'. Opravdu mi vyhovuje a doufám, že to tady ještě párkrát předvedu,“ přeje si Hamilton.

Ačkoliv se mistrovi světa z roku 2008 na Hungaroringu lepí občas smůla na paty, špička jeho nohy na plynu bude chtít této smůle už za pár hodin co nejrychleji utéct. Že to jde, už Hamilton v Maďarsku potvrdil čtyřmi vítězstvími.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme