Budeme hrát na špici, takové cíle být musí, říká plzeňský Pavel Horváth

Do nové sezóny fotbalové ligy dnes vstoupí další favorit - Viktoria Plzeň. Ta už má za sebou jeden ostrý zápas, když v Superpoháru podlehla mistrovské Spartě. Na úvod nejvyšší soutěže čeká na západočeské mužstvo utkání v Příbrami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horváth

Pavel Horváth | Foto: Šárka Ševčíková

„Určitě nemáme špatné mužstvo a budeme hrát na špici tabulky. Víme, že nám příprava nevyšla ideálně, ale víme, kde jsme dělali chyby,“ říká k plzeňské přípravě jeden z nejzkušenějších fotbalistů celé ligy Pavel Horváth, pro kterého je to nejspíš poslední sezóna mezi českou elitou.

Devětatřicetiletý záložník by se rád ještě dočkal dalšího dobrého výsledku. V novém ročníku ale předpovídá tvrdý boj o pozice zaručující evropské poháry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňské fotbalisty navštívil před startem ligy reportér ČRo Mirko Vasić

„Obzvlášť, když jsou ve hře 2 místa do předkola LM, tak mužstev, které se budou chtít boje zúčastnit, bude víc. Ale pro nás se nic nemění. Poslední 4 roky jsme hráli o špičku. Dvakrát jsme získali titul, jednou jsme skončili druzí, jednou třetí. Cíle takové být musí,“ potvrzuje velké ambice Plzně Pavel Horváth.

Ve Viktorii doufají, že se tým poučil z nezdaru v Superpoháru, po kterém možná dojde k některým změnám v sestavě. „S některými hráči jsem nebyl spokojen, ale pevně věřím, že každý si sáhne do svědomí a uvědomí si, o co hrajeme,“ zdůraznil plzeňský trenér Dušan Uhrin mladší.

Ve hře je boj o český titul, postup do základní skupiny Evropské ligy a co nejdelší účinkování v domácím poháru. Do české ligy vstoupí Viktoria v 17 hodin v Příbrami.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme