Čekala jsem lepší čas, ale užila jsem si to, přiznala atletka Zuzana Hejnová

Sedmým místem ve světové konkurenci se po zranění vrátila atletka Zuzana Hejnová. Téměř 11 měsíců nezávodila a trať 400 metrů překážek zvládla na mítinku Diamantové ligy v Monaku za 55,86 setin sekundy. A po závodě přiznala, že na startu byla nervóznější než obvykle.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu | Zdroj: Reuters

„Byla jsem hodně nervózní, protože jsem dlouho nezávodila. Ale i jsem se těšila na atmosféru a hlavně jsem si to chtěla užít. A to se povedlo,“ hodnotila pozitivně svůj letošní premiérový start Zuzana Hejnová.

Před závodem v Monaku ale mluvila o tom, že by ráda běžela čas po 55 sekund.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soupeřky ocenily, že jsem se po takový době dokázala vrátit, těšilo Zuzanu Hejnovou

„Čekala jsem, že poběžím trochu rychleji, ale nikdy jsem nebyla takhle dlouho zraněná. Tři měsíce jsem neběhala a to je moc dlouhá doba. To se nedá jen tak vymazat. Teď musím udělat pár rychlostních tréninků a mohlo by se to zvednout,“ věří nejlepší česká sportovkyně loňského roku.

A také po technické stránce to podle mistryně světa nebylo úplně optimální.

Není se, ale čemu divit, vždyť víc než půl roku na překážkách vůbec neběhala. A také ji pořád pobolívá pata, kvůli které musela oddálit svůj návrat na polovinu července.

„Cítila jsem to samozřejmě v rozcvičení, ale když vám vystřelí za zadkem a vyběhnete z bloku, tak člověka zalije adrenalin a žádnou bolístku nevnímá. Po závodech to zase cítím a musím s tím něco udělat, protože mě to limituje,“ popisuje Zuzana Hejnová.

Závod v Monaku vyhrála vedoucí žena letošních světových tabulek Jamajčanka Kaliese Spencerová a českou atletku potěšilo, jak ji největší rivalky přivítaly.

Oštěpařka Špotáková vyhrála v Monaku ve svém letošním maximu

Číst článek

„Měla jsem radost, že za mnou soupeřky chodily a vítaly mě zpátky na dráze. To mě hrozně potěšilo. Ocenily, že jsem se po takový době dokázala vrátit.“

A časem 55,86 setin sekundy také s přehledem splnit limit pro evropský šampionát v Curychu. Zatím ale úřadující mistryně světa neví, jestli na srpnový vrchol sezony do Švýcarska odjede.

„Pokud bych se necítila úplně dobře a měla běhat takovéhle časy, tak nemá smysl tam jezdit. Ale tuto variantu si moc nepřipouštím,“ dodává optimisticky atletka Zuzana Hejnová.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme