Arbitráž se přiklonila k St. Louis, Sobotkovi přiřkla méně, než požadoval

Český hokejový útočník Vladimír Sobotka se nedohodl v NHL na nové smlouvě v St. Louis a podepsal tříletý kontrakt s ruským Omskem. Přesto se jeho případ dostal k arbitráži, která mu přiřkla roční smlouvu na 2,725 milionu dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka se raduje z gólu při utkání Česko - Francie

Vladimír Sobotka se raduje z gólu při utkání Česko - Francie | Zdroj: Reuters

Sobotkovi skončila v zámoří smlouva a stal se nechráněným volným hráčem. Na vedení St. Louis požadoval za sezonu rovné 3 miliony, ale klub nabízel o 300 000 méně.

Český útočník, který kvůli zranění přišel o účast na zimních olympijských hrách v Soči, ale nechyběl na mistrovství světa v Minsku, tak utekl ze zámoří do ruského Avangardu Omsk.

V KHL podepsal tříletou smlouvu, ale klauzule mu dovoluje po každé sezoně návrat do zámořské NHL. V tom případě by vstoupil v platnost kontrakt, který přisoudila Sobotkovi arbitráž.

Sobotka v NHL během sedmi sezon odehrál 381 zápasů, vstřelil 35 gólů a na 88 branek nahrál. První tři roky nastupoval za Boston Bruins, další čtyři sezony strávil právě v St. Louis. Ve Stanley Cupu nastoupil k 40 zápasům, ve kterých nasbíral 12 bodů, za 3 góly a 9 asistencí.

V Omsku naváže Vladimír Sobotka na svého parťáka ze Slavie Romana Červenku. Ten strávil v ruském klubu dvě sezony, než odešel v roce 2012 do Calgary.

Největší stopu z českých hráčů zanechal v Avangardu Jaromír Jágr. Tomu se v Rusku zalíbilo při výluce v sezoně 2004/2005, a v roce 2008 se tak do Omsku na tři sezony vrátil.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme