Brazilci titul z MS Argentincům nepřejí. Ať radši vyhraje Německo, říkají

Večer se rozhodne, kdo bude dvacátým mistrem světa ve fotbale. O trofej se na slavném stadionu Maracaná utkají reprezentanti Argentiny a Německa. Brazílie, která si tak přála vyhrát na domácím mistrovství, skončila čtvrtá a její fanoušci se tak museli rozhodnout, komu budou fandit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tady se Argentinci nefotí s Němci, ale s Brazilci, kteří si nepřejí výhru Argentiny

Tady se Argentinci nefotí s Němci, ale s Brazilci, kteří si nepřejí výhru Argentiny | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

Kolem obřích obrazovek na pláži Copacabana v Riu de Janeiru tentokrát nebylo zdaleka tolik fandů ve žlutém, jako při předchozích zápasech brazilské reprezentace. Naopak, na finále se ladili Argentinci, kteří doslova zaplavili brazilskou metropoli.

Mají to sice několik tisíc kilometrů, ale pořád daleko blíž, než Němci. Přesto se tu někteří našli. S velkými německými vlajkami, v kloboučcích a s tvářemi pomalovanými černou, červenou a žlutou barvou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S fanoušky před finále světového šampionátu mluvil David Koubek

Ve skutečnosti ale nejde o Němce, ale o přestrojené Brazilce.

„Argentina nemůže vyhrát. Prostě nemůže. Proto jsme proti ní,“ říkají Brazilci ze Sao Paula. Lepší vysvětlení ale nemají. Dokonce jim ani nevadí, že od Německa dostali na turnaji sedm gólů. „Mají náš respekt,“ kontrují a křičí: „Latinská Amerika mínus Argentina.“

Ale najdou se i falešní Brazilci. Argentinka, která nabádá ostatní nedokonalou portugalštinou, prý z jihu, k bratrství. Německo přece tak potupilo Brazílii, říká. A její krajané jsou přes protiargentinské nálady, které tady o víkendu vládnou, Brazílii vděční.

Brazilci si přáli alespoň třetí místo. Ani to ale nevyšlo | Foto: David Koubek

„Poskytli nám své domovy, krásně nás přijali. A teď nám poskytnou svůj stadion k vítězství,“ těší se na triumf na Maracaná Leandro z argentinského Misiones. „A ženy?“ připomíná jeho kamarád Facundo. „Ty nám neposkytli, ale pronajali. Za dobrou cenu!“ žertuje rozveselený Argentinec.

Jenže Brazilce se argentinské vtipkování nezamlouvá ani trochu. Argentina nikdy, říká, a už vůbec ne teď! A nezamlouvají se jí ani prosby Argentinců, aby je vzala na milost a fandila jim. Naléhali tak dlouho, až se s nimi skoro poprala, i když se u toho stále usmívala.

Možná je nakonec lepší, že se Brazílie s Argentinou na fotbalovém šampionátu ani jednou neutkala.

David Koubek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme