Kvalifikaci v Maďarsku ovládl Rosberg. Hamilton musel hasit motor

Kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska vozů formule 1 vyhrál vedoucí muž průběžného pořadí Němec Nico Rosberg. Jeho největší soupeř Brit Lewis Hamilton doplatil na technické problémy a do závodu bude startovat z poslední řady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nico Rosberg zdraví diváky poté, co vybojoval první místo v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska

Nico Rosberg zdraví diváky poté, co vybojoval první místo v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletý Rosberg triumfoval v kvalifikaci už pošesté v sezoně. Druhý nejlepší čas zajel jeho německý krajan Sebastian Vettel. Čtyřnásobný mistr světa ztratil se svým Red Bullem na Rosbergův Mercedes 486 tisícin sekundy.

Třetí místo si zajistil Valtteri Bottas ve Williamsu. Ve druhé řadě ho pak doplní Daniel Ricciardo z týmu Red Bull.

Šance zkompletovat v Maďarsku tři vítězství v řadě se výrazně zkomplikovala Lewisi Hamiltonovi. Mercedes britského pilota vzplál v první části kvalifikace a mistr šampionátu z roku 2008 tak v neděli odstartuje z poslední příčky.

Kvalifikace na Velkou cenu Maďarska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Mogyoródu:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:22,715, 2. Vettel (Něm./Red Bull) -0,486, 3. Bottas (Fin./Williams) -0,639, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,676, 5. Alonso (Šp./Ferrari) -1,194, 6. Massa (Braz./Williams) -1,508, 7. Button (Brit./McLaren) -1,579, 8. Vergne (Fr./Toro Rosso) -2,005, 9. Hülkenberg (Něm./Force India) -2,060, 10. Magnussen (Dán./McLaren) bez času.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme