Klubovna na kolech zajíždí do vyloučených lokalit Vysočiny, u dětí má velký úspěch

Děti z vyloučených lokalit Vysočiny každý týden vyhlížejí unikátní minibus jihlavské charity. Ten pravidelně přijíždí na stejná místa, kde na zhruba tři hodiny mění život tamním dětem. Originální nápad se setkal s obrovským úspěchem. U dětí i jejich rodičů, kteří upřímně přiznávají, že pracovnice charity přinesly dětem radost i nové možnosti. A to je přesně jejich cíl - zabavit, pobavit, naučit a začlenit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Minibus jihlavské charity v Kozinci, vyloučené lokalitě Chotěboře

Minibus jihlavské charity v Kozinci, vyloučené lokalitě Chotěboře | Foto: Olga Štrejbarová

Bílý minibus tentokrát přijíždí do Kozince, vyloučené lokality Chotěboře.

„Vždycky vymyslíme nějaký program, řídíme se hlavně počasím. Dneska je hezky, tak máme naplánované hry na ven. Máme tu malinký děti od dvou let až po teenagery, které baví zase úplně jiná témata. Popovídáme si o tom, co dělají ve škole nebo co řeší za problémy,“ říká vedoucí unikátní klubovny na kolech, Alena Badurová.

Minibus je uvnitř obložený dřevem a vybaven jako malá třída. A právě u ní už čekají děti. Každého baví něco jiného, jeden si rád něco vyrobí, další si maluje. A například Oliver se učí hrát na kytaru.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Kozinci, vyloučené lokalitě Chotěboře, natáčela redaktorka Olga Śtrejbarová

„Jsem ráda, že si děti hrají. Tady nemají nic. Když sem přijeli poprvé, tak se děti těšily, že zas přijedou,“ říká Oliverova matka Denisa. Každou středu se těší, čekají na ně,“ dodává další matka Žaneta.

Nadšené z výsledků jsou i pracovnice jihlavské charity - Alena s Petrou. „To je jasné, že je to super. Jsme nadšené. O to nám šlo, aby byli spokojené děti, rodiče i my,“ říká Petra Rybářová.

Minibus jihlavské charity v Kozinci, vyloučené lokalitě Chotěboře | Foto: Olga Štrejbarová

Nejmenší děti do školky nechodí. „Je tu hodně předškolních dětí. Do školek nechodí. Snažíme se je učit základy, které by se jinak naučily ve školce,“ vysvětluje Petra.

Děti jsou v minibusu jihlavské charity očividně šťastné. Mají smysluplnou náplň času a záchytný bod. Petra a Alena se za týden zase vrátí. Společně s dalšími kolegyněmi z charity takto putují po Vysočině den co den.

Minibus jihlavské charity v Kozinci, vyloučené lokalitě Chotěboře | Foto: Olga Štrejbarová

Olga Štrejbarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme