Deště zvedly hladiny českých řek, vodáci vyrážejí na Sázavu

Stovky vodáků se na Vysočině rozhodlo vyzkoušet sjízdnost místních řek. V uplynulých dnech zvedly jejich hladinu deště. Například horní tok Jihlavy je přes čtyřicet centimetrů nad normálem. Lépe sjízdný je také dolní tok řeky Sázavy z Ledče.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vodáci na Sázavě

vodáci na Sázavě | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

Milovníci rychle tekoucí vody vytáhli lodě a vyzkoušeli sjízdnost některých toků na Vysočině. Deštivé počasí přineslo radost nejen vodákům, ale i majitelům restaurací nedaleko řek.

„Je tady možnost zastavit se, máme ukotvovací kolíky, schůdky. Když prší, tak se loďky nechávají schované tady pod mostem. Je možnost si sednou venku i vevnitř,“ popisuje majitel restaurace v Ledči nad Sázavou Jan Lebuška.

Přehrát

00:00 / 00:00

S vodáky na Sázavě natáčela Hana Mikulincová

Hladina Sázavy stoupla na dolním toku a z Ledče nad Sázavou teče svižněji. Na Sázavu vyrazil s partou kamarádů i Radek z Moravských Budějovic.

„Je nás asi deset dospělých a sedm dětí. Jedeme do Kempu Horka, kde máme chatky a zítra budeme pokračovat do Kácova,“ říká vodák Radek.

Hladina řeky stoupla na dvojnásobek, ze zhruba 35 centimetrů se Sázava dostala až na šedesát.

vodáci na Sázavě | Foto: Hana Mikulincová

Hana Mikulincová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme