Zúňigův tvrdý faul na Neymara FIFA nepotrestala

Kolumbijský fotbalista Juan Camilo Zúňiga nebude za zákrok na Brazilce Neymara, po kterém pro domácí hvězdu světový šampionát skončil, dodatečně potrestán. FIFA situaci ze čtvrtfinále dodatečně zkoumala a rozhodla, že disciplinární řízení se Zuňigou nezahájí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Juan Camilo Zúňiga vysvětluje Carlosi Velascovi, že nefauloval

Juan Camilo Zúňiga vysvětluje Carlosi Velascovi, že nefauloval | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletý hráč SSC Neapol fauloval Neymara ke konci čtvrtfinálového duelu, ve kterém jeho Kolumbie prohrála s Brazílií 1:2 a z turnaje vypadla. Kolumbijský bek naskočil do opory „Kanárků“ kolenem a zlomil mu bederní obratel. Rozhodčí zápasu zákrok neposoudil jako nedovolený.

Neymar, se čtyřimi góly nejlepší střelec Brazilců na mistrovství, přijde o úterní semifinále s Německem a i o případné finálové utkání.

Kouč Scolari se bude muset obejít i bez kapitána Thiaga Silvy. Úderný stoper dostal žlutou kartu na šampionátu, když se pokoušel zblokovat odkop kolumbijského brankáře. Brazilská výprava sice proti trestu podala odvolání, ale disciplinární komise mu podle očekávání nevyhověla.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme