Holkovo zranění Spartu netrápí. Kováč a Švejdík ale musí víc komunikovat

Fotbalisté Sparty se mohou o další krok přiblížit Lize mistrů. Pokud v Malmö udrží náskok 4:2 z domácího utkání, dostanou se do posledního předkola nejprestižnější klubové soutěže. Pražané by se ve Švédsku rádi spoléhali na kvalitní obranu, ta ale nenastoupí v nejsilnějším složení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Švejdík v souboji s jihlavským Harisem Harbou, nyní ho čekají boji proti útočníkům Malmö

Ondřej Švejdík v souboji s jihlavským Harisem Harbou, nyní ho čekají boji proti útočníkům Malmö | Zdroj: ČTK

„Krev mi z nosu tekla jako z kohoutku a nešla zastavit. Nikdy by mě nenapadlo, že kvůli takové banalitě nenastoupím k zápasu. Byla poškozená sliznice a tlak se vším kolem přispěl k tomu, že byl takový problém,“ popisuje Ondřej Švejdík komplikace, které ho vyřadily z úvodního zápasu proti Malmö.

Ve stoperské dvojici ho vedle Maria Holka nahradil Radoslav Kováč. Jenže už v sobotním ligovém duelu proti Jihlavě nemohl kvůli zranění kotníku nastoupit pro změnu Holek, který teď ve Švédsku ani není.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalovou Spartu v Malmö sleduje repotrér ČRo Jan Suchan

„Mario Holek je na pozici stopera číslo jedna, ale není to tak, že bychom se měli strachovat, že ho nemáme kým nahradit,“ ubezpečuje sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Podle všeho trenér Sparty vsadí na dva třicátníky: Radoslava Kováče s Ondřejem Švejdíkem. Při jejich společné soutěžní premiéře proti Jihlavě pražský tým neinkasoval.

„Myslíme si, že to je plus. Ondra Švejdík i Radek Kováč jsou velmi zkušení. Navíc máme Jakuba Brabce, který je sice mladý, ale velmi talentovaný a už v minulosti prokázal svou výkonnost,“ nemá o obrannou hru strach Lavička.

Výměna jednoho kvalitního obránce za jiného se může zdát jako maličkost, ale letenská obrana nastoupila v šesti zápasech sezony ve čtyřech různých složeních. Přivyknutí na nové spoluhráče není snadné zvlášť u stoperů, u kterých je souhra velmi důležitá.

„S Radkem musím víc komunikovat. Jsou to naše první zápasy, takže na sebe musíme víc mluvit, protože s Mariem děláme plno věcí automaticky, v tom je rozdíl,“ ví jednatřicetiletý stoper.

STREAM a ONLINE: Sparta si s Malmö zahraje o poslední předkolo Ligy mistrů

Číst článek

Obránci Sparty ale mají zkraje sezony jednu velkou výhodu. Když už chybu udělají, obvykle ji na druhé straně napraví vstřelenými góly David Lafata. „Je to neskutečné. Říkáme Davidovi, až to nepřehání, jinak ho Sparta bude muset někam prodat,“ vtipkuje Ondřej Švejdík.

Duel Malmö proti Spartě začne v 19 hodin, celý zápas nabídne web zpravy.rozhlas.cz, druhý poločas pak v přímém přenosu odvysílá Radiožurnál.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme