Policisté na Ostravsku si stěžují, že nemají vlastní vrtulník

Policii na Ostravsku chybí vlastní vrtulník. Dosud si ho musí půjčovat z Prahy nebo Brna. Komplikují se tak záchranné akce, při kterých policisté pátrají po pohřešovaných nebo řeší výtržnosti fotbalových fanoušků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní vrtulník Bell 412 HP

Policejní vrtulník Bell 412 HP | Foto: Jan Rosenauer

Špičková technologie na přenos obrazu je často policistům na Ostravsku k ničemu. Chybí jim totiž vrtulník, který by s kamerou létal nad místem konfliktů nebo nad rozvodněnými řekami.

„Já doufám, že někdy v budoucnu se podaří, že vrtulník bude i v Ostravě. Tím pádem by právě při živelních pohromách nebo při pátracích akcích, kde je cenná každá minuta, byl nasazen okamžitě,“ konstatuje šéf pořádkové jednotky Robert Kuhn.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ostravským policistů chybí vrtulník. O problém se zajímala Andrea Čánová

Vrtulník si ostravští policisté půjčují z jiných krajů. Může se ale stát, že zatímco v Ostravě svítí slunce, v Praze prší, a tak posádka nemůže vzlétnout.

„Musí se přes operační středisko volat na policejní prezidium a nachystá ve vrtulník buď v Praze, nebo v Brně. Záleží taky na počasí. U nás může být dobré, po cestě už může být špatné, a vrtulník tím pádem ani nedostane povolení k letu. Kdyby byl vrtulník tady u nás, tak může vzlétnout,“ říká policista.

Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD už ostravským policistům vrtulník za více než 200 miliónů slíbil. Dočkat se ho mají za dva roky.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme