V Rudníku na Trutnovsku se od září uzavře silnice I/14. Objížďka bude přes Jánské Lázně

Silnici I/14 v Rudníku čeká od prvního září do konce listopadu letošního roku úplná uzavírka. Zprovoznit by se měla objízdná trasa přes Černý Důl a Janské Lázně. Připravuje se také režim, ve kterém se ke svým domům dostanou místní a chalupáři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Propadlá silnice ulice Na Křivině

Propadlá silnice ulice Na Křivině | Foto: Filip Jandourek

Už druhý měsíc pokračují práce na silnici I/14 v Rudníku. Silnice je teď průjezdná ve směru od Vrchlabí na Trutnov.

„Od 1. září se silnice zcela uzavře a od října se začne pracovat na obnově celé vozovky. Živičné úpravy a bezpečnostní prvky umožní, aby se na zimu jezdilo už v plném provozu,“ vysvětluje Miroslav Gregor z Ředitelství silnic a dálnic.

Objízdné trasy povedou pro kamionovou dopravu přes Hostinné a Lánov. Pro osobní auta povede obousměrný provoz přes Fořt. Otevřít by se měla i silnice z Černého Dolu na Janské Lázně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci na silnici I/14 sleduje zpravodajka Hana Novotná

„Obyvatelé Rudníku budou mít v uzavřené části přístup na staveniště a chalupáři dostanou speciální povolení z Obecního úřadu odsouhlasené stavbou,“ uvádí Václav Javůrek z Dopravní policie v Trutnově.

Policie bude vjezd namátkově kontrolovat.

„Osobám trvale bydlícím bude umožněn vjezd na základě dodatkové tabulky a policie bude tuto skutečnost kontrolovat podle občanského průkazu. Obyvatelům vlastnícím nemovitost v uzavřeném úseku budeme vydávat povolenky,“ upřesňuje tajemník obce Jiří Jirásek.

Úplná uzavírka silnice I/14 v Rudníku potrvá od 1. září do konce listopadu letošního roku.

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme