Nevidomí se sjeli do Veverské Bítýšky na jediný tábor pro zrakově postižené v Česku

Necelá třicítka nevidomých dětí a dospělých bude týden tábořit ve Veverské Bítýšce na Kuřimsku. Jde o jedinou takovou akci pro osoby se zrakovým postižením v České republice. Doprovodí je 20 instruktorů a dobrovolníků pražského tyfloturistického oddílu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nevidomí na táboře ve Veverské Bítýšce

Nevidomí na táboře ve Veverské Bítýšce | Foto: Martina Pelcová

Pokřiky jednotlivých družstev, sbírání bodů za úklid i zpívání u ohně. Tábor pro nevidomé se tak snaží co nejvíce přiblížit těm pro děti se všemi smysly.

„Cílem je, aby děti byly samostatnější, protože doma je všichni vodí za ručičku. Jsou to lidé z celé republiky a mají tu kamarády z celé republiky. Vidí se jednou za rok na táboře,“ popisuje organizátorka Klára Pešková.

Táborníci se na místě orientují pomocí natažených provázků a zvukových signálů. Pobytem je provází hra na motivy Chaty v jezerní kotlině od Jaroslava Foglara.

Martina Pelcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme