Volejbalistky suverénně vyhrály turnaj Grand Prix, neztratily ani set

České volejbalistky neztratily na domácím turnaji světové Grand Prix ani set. V brněnské hale Vodova porazili i Kazachstán 3:0 na sety a suverénně vyhrály třetí skupinu. Z prvního místa v tabulce postoupily do Final Four.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radmila Beresněvová z Kazachstánu (v modrém) se snažít zblokovat smeč Češky Nikoly Sajdové

Radmila Beresněvová z Kazachstánu (v modrém) se snažít zblokovat smeč Češky Nikoly Sajdové | Zdroj: ČTK

Po hladkých výhrách nad Alžírskem a Mexikem potvrdily české hráčky dobrou formu i proti nejsilnějšímu týmu na světové Grand Prix. Zápas ovládly bez větších problémů, za 77 minut zvítězily po setech 25:15, 25:20 a 25:21.

Kazašky si díky pozorné obraně chvíli držely dvoubodový náskok, který ale Češky rychle smazaly. Útočným tlakem postupně otočily skóre a duel dostaly pod svou režii.

K odporu se volejbalistky Kazachstánu zmohly ještě v závěrečné sadě, kdy nevyužily šanci snížit na rozdíl jediného bodu. Záhy ale chybovaly při servisu a závěr sady Češky bez problémů zvládly.

Svěřenkyně trenéra Carla Parisiho pojedou na závěrečný turnaj Final Four, který se uskuteční 16. a 17. srpna v bulharském Samokovu, jako jedny z hlavních favoritek.

Druhý turnaj Grand Prix volejbalistek v Brně - skupina 3:

ČR - Kazachstán 3:0 (15, 20, 21)
Sestava a body ČR: Smutná 2, Vanžurová 13, Trnková 5, Havlíčková 20, Havelková 12, Sajdová 10, libero Chlumská - Dostálová. Trenér: Parisi.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme