Finále MS rychlostních kanoistů si v pátek vyjely tři české lodě

Čtyřkajak ve složení Havel, Trefil, Dostál a Štěrba vyhrál na mistrovství světa v rychlostní kanoistice svoji rozjížďku a na olympijském kilometru postoupil rovnou do nedělního finále. Z druhých míst v semifinále se tam probojovali také kanoista Martin Fuksa na 500 metrů a na kilometrové trati deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlostní kanoistika

Rychlostní kanoistika | Foto: Jiří Kokmotos | Zdroj: Český rozhlas

Čas bronzového olympijského čtyřkajaku, který v Moskvě obhajuje světové stříbro, byl v rozjížďkách nejrychlejší ze všech posádek.

Fuksa a Radoň s Dvořákem své první jízdy v pátek také vyhráli ale obě lodě musely podle pravidel do semifinále. Tam Fuksa navázal na postup do finále na kilometru a deblkanoe si spravila náladu po čtvrtečním výpadku.

Čtyřkajak má dobrou formu, závěr totiž ještě navíc vypustil. „Je dobře, že se nám podařilo pošetřit síly, a je hlavně dobře, že jsme jeli to, co jsme chtěli. V závodě to vyšlo ještě lépe, než jsme si představovali,“ těšilo zadáka Štěrbu.

„Byla to skoro stoprocentní jízda, těžko hledat nějakou chybu. Když to ve finále ještě vylepšíme, bude to dobré,“ uvedl.

Jednadvacetiletý Fuksa si zajel osobní rekord a celkově druhý čas, rychlejší byl jen ještě o rok mladší Brazilec Isaquias Queiroz Dos Santos.

„O čas ale úplně nejde, důležité je finále, ale ten Brazilec je hodně dobrý, jako Maxim Opalev ve své době,“ všiml si Fuksa.

„Aspoň mám do dalších let co dělat, budu se ho snažit dohnat. V neděli bych rád bojoval o medaili. Zlatá bude asi viset o krok dál, ale jsou tam ještě další dvě. Pokusím se o to,“ plánuje jednadvacetiletý člen pražské Dukly.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme