Českem se ženou bouřky, v Jablonci nad Nisou voda zatopila ulice

Českem se ženou silné bouřky. Největší problémy zatím způsobily v Libereckém kraji, kde museli hasiči odčerpávat vodu ze zatopených silnic a sklepů. U Jablonce nad Nisou se uvolněný svah sesul na železniční trať.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Déšť, prší, deštivé počasí (ilustračni foto)

Déšť, prší, deštivé počasí (ilustračni foto) | Foto: Filip Jandourek

Během krátké průtrže mračen v Libereckém kraji vyjeli hasiči k sedmi událostem na Jablonecko.

Nejvíc potíží způsobila bouřka v dolním centru Jablonce nad Nisou v ulici U Zeleného stromu, kde napršelo půl metru vody, a řidiči rak měli problém místem projet.

Podle operačního důstojníka hasiči čerpávali také vodu z dalších silnic a z několika sklepů. V Liberci stoupla hladina řeky Lužická Nisa na první stupeň povodňová aktivity. Voda ale už opět pomalu klesá k normálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci na Jablonecku popsala reportérka Eva Malá

Na železniční trať mezi Jeřmanicemi a Rychnovem u Jablonce nad Nisou se po silné bouřce odpoledne sesunul svah. Vlaky tam momentálně nejezdí, výluka podle webu Českých drah potrvá do 20:00.

Bouřky zasáhly i další kraje, například Jihočeský, Karlovarský nebo Olomoucký. V Jeseníku a v České Vsi na Olomoucku průtrž zatopila některé sklepy. Hasiči v kraji odstraňovali i spadlé stromy a uvolněné plechy.

Eva Malá, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme