Viktoria Plzeň podlehla rumunské Ploješti 1:4 a v Evropské lize končí

Fotbalisté Plzně budou poprvé od roku 2010 chybět v hlavní fázi soutěže v pohárové Evropě. Ve 3. předkole Evropské ligy po úvodní remíze 1:1 dnes prohráli v domácí odvetě 1:4 s Petrolulem Ploješť a v pohárech končí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snaha Daniela Koláře nepomohla, Plzeň prohrála v odvetě 1:4 a v Evropě končí

Snaha Daniela Koláře nepomohla, Plzeň prohrála v odvetě 1:4 a v Evropě končí | Zdroj: ČTK

Plzeňští vstoupili do zápasu aktivněji a dařilo se jim vytvářet šance, ve kterých však postupně neuspěl Petržela, Bakoš ani Horváth.

Z první vážnější šance tak udeřilo na druhé straně. Hráči Plzně chybovali při bránění standartní situace, Filipe Texeir zblízka nedal Kozáčikovi šanci a ve 20. minutě byl tak stav 0:1.

Viktoria se z branky snažila co nejdřív oklepat a tlačila se dopředu, ve 38. minutě však dala přiliš prostoru Adrianu Mutuovi, který střelou z 25 metrů znásobil vedení hostů.

Plzni se sice podařilo snížit přízemní střelou Pilaře o dvě minuty později, přesto šla Ploješť do kabin s dvoubrankovým náskokem. Ve 44. minutě ale přišla další velká chyba plzeňské obrany a Pablo de Lucas uklidil hlavou potřetí míč za Kozáčika.

Plzeňští fotbalisté přiznávají, že měli přes Ploješť postoupit. O ostudě ale nemluví

Číst článek

Ve druhém poločase se český vicemistr sice nadále snažil, štěstí mu ale nepřálo. Kolářovu tutovku skvělým zákrokem vytěsnil brankář Pecanha, o pár minut později zase rozhodčí přehlédl ruku hostujícího hráče v pokutovém území a upřel Plzni penaltu.

V 67. minutě tak definitivně utnul plzeňské naděje Toto Tamuz, který skákavou střelou počtvrté překonal gólmana Viktorie Kozáčika.

10520 diváků tak vidělo konec cesty Plzně v letošních evropských pohárech, Ploješť se naopak může těšit na zítřejší los čtvrtého předkola v Nyonu, který se týká také pražské Sparty.

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Viktoria Plzeň - Petrolul Ploješť 1:4 (1:3)
Branky: 40. Pilař - 20. Teixeira, 38. Mutu, 43. De Lucas, 69. Tamuz. Rozhodčí: Millot - Luzi, Zakrani (všichni Fr.). ŽK: Řezník, Horváth, Procházka, Hubník - Tamuz. Diváci: 10.521. První zápas: 1:1, postoupila Ploješť.
Sestavy:
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník, Procházka, Limberský - Hořava (73. Vaněk), Horváth - Petržela (66. Tecl), Kolář, Pilař - Bakoš (53. Chramosta). Trenér: Uhrin ml.
Ploješť: Pecanha - Alcénat, Gerlado Alves, Gerson, Fanchone - De Lucas, Hoban - Nepomuceno (64. Mustivar), Mutu (73. Albín), Teixeira (83. Marinescu) - Tamuz. Trenér: R. Lucescu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme