Němcům a Nizozemcům začínají prázdniny, míří i do Krkonoš

Krkonošská střediska očekávají tento víkend příjezd německé klientely. Zatímco začátkem léta to byly hlavně české rodiny, od tohoto víkendu budeme slýchat na horách němčinu, ale i holandštinu nebo vlámštinu. Ceny přitom stále zůstávají nižší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obří důl v Krkonoších

Obří důl v Krkonoších | Foto: Kamila Antošová

„O víkendu začínají německé školní prázdniny saským zemím, Berlín už prázdniny má. Zatím převažuje česká klientela,“ říká Lucie Jandurová z infocentra ve Špindlerově Mlýně.

Oproti minulým letům zaznamenávají krkonošská střediska celkově větší zájem Čechů o vícedenní pobyty. Krkonoše si užívají i Matyáš a Jarmila Zikovi z Hradce Králové. „Byli jsme na Černé hoře. Jeli jsme lanovkou a dolů jsme šli pěšky,“ svěřují se.

Přehrát

00:00 / 00:00

O podmínky v krkonošských střediscích se zajímala Hana Novotná

Ceny v Krkonoších zůstávají stále na nižších příčkách - ubytování lze sehnat od 400 korun ve větších střediscích a zhruba o 50 až 100 korun levněji v těch menších. Například ve Špindlerově Mlýně a v Janských Lázních ale ta nejlevnější ubytování nepatří k těm nejžádanějším.

„Více naplňují tří- a čtyřhvězdičkové hotely, možná o trošku méně se obsazují základní ubytovací zařízení, která nabízejí pouze ubytování bez ničeho,“ potvrzuje Marek Šustr z infocentra v Janských Lázních.

Příznivé ceny ve velkých střediscích ale ubírají klientely těm menším. „Lidé chtějí jet spíše přímo ke skiareálům nebo v létě k lanovkám, takže k lanovce na Černou horu nebo na Sněžku,“ poznamenává Šárka Dudková z infocentra v sousední Svobodě nad Úpou.

Střediska jsou zatím plná maximálně z 80 procent, sehnat ubytování v Krkonoších by tedy zatím neměl být problém.

Simona Bartošová, Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme