Dobřany otevřou nové zdravotní středisko a supermarket v jednom

Dobřany na jižním Plzeňsku dnes otevřou nový supermarket a zdravotní středisko. Jde o unikátní projekt, protože oba provozy jsou v jediné budově.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobřany

Dobřany | Foto: www.mikroregion-radbuza

Nový supermarket ve městě postavil na přání občanů obchodní řetězec Penny Market. Dole bude prodejna, nahoře v patře budou ordinovat lékaři. V České republice je takové spojení ojedinělé.

Město vlastně zabilo dvě mouchy jednou ranou - lidé toužili po supermarketu, který teď dostanou, a radnici skončí starosti se zdravotním střediskem, které je v nevyhovujících prostorách.

Přičemž investor zaplatí celou stavbu včetně střediska a městu ji pak odprodá za symbolických pět tisíc korun. Obchodní řetězec zase mohl díky tomu vybudovat na okraji Dobřan velké logistické centrum.

Přehrát

00:00 / 00:00

To, jak supermarket a zdravotní středisko budou společně fungovat, a mnohem víc zjišťovala v Dobřanech redaktorka ČRo Jana Kosová

„Povedlo se to díky jednáním s investorem, která nebyla úplně jednoduchá. Chtěl bych samozřejmě ocenit vstřícnost firmy, že jsme se takto dohodli. Bude to multifunkční objekt, který asi nemá obdoby v České republice,“ říká starosta Marek Sýkora ze Sdružení nezávislých kandidátů- Mladí pro Dobřany.

Uspořádání zdravotního střediska je do detailu promyšlené. Do patra pojedou dva výtahy umístěné v rozích budovy v takzvaných věžích.

Když se jeden porouchá, vždy bude k dispozici ještě jeden. Ordinace jsou po celém obvodu, a aby do nich pacienti snadno trefili, budou barevně odlišené.

„Například gynekologové budou mít modrou barvu, praktici červenou. Bude to celé přehledné. Opravdu velký komfort oproti tomu stávajícímu. Naše stávající budova je více než třicet let stará, už ji jen těžko nastavíme, protože ona se nastavit nahoru už ani nedá. Navíc je pro novou dobu velmi málo vyhovující a pro město by to znamenalo ohromné finanční náklady,“ dodal starosta.

Do nového se přestěhují gynekologové, zubaři, praktičtí lékaři, diabetolog, dětští lékaři a nově budou moci dobřanští chodit i na oční.

Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme