Do kempů v okolí Velké ceny vyrazili kontroloři, zjišťují, zda prodejci nešidí zákazníky

Pracovníci České obchodní inspekce se vydali do kempů v okolí brněnského Masarykova okruhu. Kontrolovali, zda prodejci zákazníky nešidí. Například, jestli uvedená gramáž pokrmu odpovídá skutečnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stánky s občerstvením

Stánky s občerstvením | Foto: Pavel Pavlas

Kontroloři zamíří k prvnímu stánku s občerstvením. Vydávají se za běžné zákazníky a objednávají si jídlo a nakonec i pití. Ceny na účtu byly totožné s těmi na vývěsní tabuli a v pořádku byla i gramáž pokrmu. Provozovatel stánku Přemysl Jež si tak mohl oddechnout.

„My jsme tady letos první rok, kontrola je standardní postup. Nebyli jsme překvapení, byli velice slušní, objednali si, všechno bylo v pořádku, i z jejich i z naší strany,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Inspektoři se vydali na kontroly kempů v okolí brněnského Automotodromu. Při práci je sledovala redaktorka Štěpánka Kadlečková.

Druhou zastávku mají inspektoři v nedalekém kempu. Kontrolují, zda tady nápoje nenalévají pod míru. A naráží i na první problém. Paní hostinská nemá čtyřcentilitrovou, úředně ověřenou skleničku.

„To je špatně. Protože pokud provozujete hostinskou činnost, musíte používat úředně ověřená měřidla,“ upozorňuje majitele pohostinství kontrolor. I tento nedostatek ale vyřešili inspektoři domluvou a k pokutě nakonec nesáhli. Vloni tomu bylo ale jinak.

„Zrovna u hranolků se nám to stalo minulý rok. Mysleli jsme, že mají být 120gramové v syrovém stavu, dostali jsme za to pokutu. Letos jsme si na tom dali záležet. Nechceme zákazníky šidit, myslím si, že se to nehodí, nechceme si na tom nějak přivydělat, děláme to i pro radost,“ říká spolumajitelka občerstvení Renata Kořínková.

Tisícikorunovou pokutu se stejně vysokým správním poplatkem nakonec pracovníci inspekce udělili v jediné z kontrolovaných kamenných restaurací. Váha tam totiž měla už čtyři roky propadlý cejch. Provozovatelé slíbili chybu okamžitě napravit.

V kontrolách budou inspektoři pokračovat i v dalších dnech.

Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme