Zpěvák Michal Hrůza opustil ostravskou nemocnici, léčit se bude v Čechách

Zpěvák Michal Hrůza dnes ráno opustil Městskou nemocnici v Ostravě. Jeho zdravotní stav se zlepšil natolik, že umožnil převoz do rehabilitačního zařízení v Čechách. Hrůza se dostal s vážným poraněním mozku na operační sál po surovém útoku dvou mladíků na ostravské Stodolní ulici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrůza

Michal Hrůza | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

„Můžu potvrdit, že zpěvák Michal Hrůza již není pacientem Městské nemocnice Ostrava. Byl propuštěn v dnešních ranních hodinách a by převezen do Čech, kde jeho léčba bude pokračovat,“ řekla Českého rozhlasu mluvčí nemocnice Magda Otáhalová.

S ohledem přání rodiny nebude zdravotnické zařízení poskytovat žádné bližší informace, dodala mluvčí. Zdravotní stav zpěváka se ale podle dostupných informací v posledních dnech zlepšoval, na jeho léčbě se už podílel logoped.

Michal Hrůza vystupoval 16. července na ostravském Festivalu v ulicích. Po koncertě trávil čas s přáteli v jednom z barů ve Stodolní ulici. Později se pak už na ulici dostal do konfliktu se dvěma mladíky ve věku 18 a 19 let.

Po rvačce skončil zpěvák v nemocnici s krvácením do mozku a v bezvědomí. Po operaci byl v umělém spánku, z něhož jej lékaři probudili 29. července. Oba útočníci jsou ve vazbě a čekají na soud, který by měl objasnit, co se na Stodolní vlastně stalo.

Martin Knitl, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme