V semifinále Grand Prix čeká české volejbalistky silné Chorvatsko

V bulharském Samokovu začne finálový turnaj třetí výkonnostní skupiny Světové Grand Prix. Na první místo, které jediné zaručuje postup, si brousí zuby Bulharsko, Kazachstán, Chorvatsko a česká reprezentace. V semifinále narazí na Chorvatsko, pátý tým z posledního ME.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát | Foto: Český volejbalový svaz

Češky nečeká jednoduchá cesta za vítězstvím. Už v semifinále se Parissiho výběr postaví Chorvatsku, tedy pátému týmu z posledního evropského šampionátu a účastníkovi letošního mistroství světa. Navíc Chorvatky přijely do Samokova ve velmi silné sestavě.

„Nový trenér dostal do týmu všechny své nejlepší hráčky. Hrají v zahraničí ve 3 nejlepších soutěžích svěřa. Určitě mají mnohem víc natrénováno, takže se utkáme s týmem, který bude mít úplně jiné parametry než v minulém zápase,“ ví kouč volejbalové reprezentace Carlo Parisi.

Přehrát

00:00 / 00:00

S volejbalovou reprezentací odcestoval do Bulharska reportér ČRo Petr Kadeřábek

Najít nejsilnější hráčku soupeře není úplně snadné. „Oproti předchozímu zápasu, který jsme odehráli v Kazachstánu, jim přibyla Maja Poljak, která je na blokařské pozici jednou z nejlepších hráček na světě,“ říká libero české reprezentace Markéta Chlumská.

Ale i český tým má ve svém středu hráčku světových parametrů, kterou je univerzálka Aneta Havlíčková. Právě to, zda dokáže hlavní česká útočná síla vyzrát na precizní obranu Maji Poljakové, bude rozhodujícím faktorem utkání.

Zápas s Chorvatskem začne deset minut po 15 hodině a Radiožurnál vás o jeho průběhu bude informovat v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme