Pořadatelé v Curychu dělali chyby, říká Janků. V Praze se jich chce vyvarovat

Příští atletické mistrovství Evropy pod otevřeným nebem přivítá až za dva roky Amsterdam. Začátkem března příštího roku se ale v pražské O2 areně uskuteční Halové mistrovství Evropy. Jeho pořadatelé se tedy vydali hledat inspiraci i do Curychu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Organizátoři atletického ME v Curychu dělali chyby, pražský halový šampionát se jich chce vyvarovat

Organizátoři atletického ME v Curychu dělali chyby, pražský halový šampionát se jich chce vyvarovat | Zdroj: ČTK

„Organizátoři se dopustili několika zásadních pochybení, která běžný divák nepostřehne. Kdyby se disciplína v televizi v Praze zpozdila o 45 minut, byla by to fatální chyba, která by nešla napravit. Takových věcí bylo hodně, můj zápisník je plný,“ říká výkonný ředitel pražského šampionátu Tomáš Janků.

„Je tu příliš organizátorů. 2100 dobrovolníků je číslo, které nemohu přijmout. Pak tu postává spousta dobrovolníků, kteří nemají práci. Čím víc lidí, tím je těžší vše ukočírovat,“ všiml si organizátor halového ME v Praze příští rok.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Janků mluvil po konci ME v atletice reportér ČRo Tomáš Kohout

Prodej lístků na šampionát v ČR už začal „Naším primárním cílem je, abychom atletiku přiblížili divákům v Čechách i v zahraničí. V současné době máme na tři dny první patro vyprodané, čtvrté patro je vyprodané ze třiceti procent,“ těší organizátora halového ME.

„Vím, že v Čechách je mnoho fanoušků, kteří si to nenechají ujít. Nasvědčují tomu i čísla, ke kterým se dostáváme,“ těší bývalého výškaře.

Mistrovství se musí zajistit po finanční stránce. „Moje největší starost je rozpočet. Historie sportu u nás není růžová a jedním z mých cílů je naplnit rozpočet, ufinancovat akci, aby to mělo smysl. Doufám, že se to podaří,“ věří Tomáš Janků.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme