Basketbalisté Portugalsko smetli, nejtěžší soupeři je ale teprve čekají

Basketbalová reprezentace vybojovala v evropské kvalifikaci první výhru. Po porážce v Gruzii Češi na nymburské palubovce zdolali Portugalsko 89:53. Vysokou výhru ale v žádném případě nechtějí přeceňovat. Jejich středeční soupeř by měl totiž být papírově nejslabším v základní skupině E.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepším střelcem českého týmu byl Tomáš Satoranský

Nejlepším střelcem českého týmu byl Tomáš Satoranský | Zdroj: ČTK

„Splnili jsme povinnost. Zastavovali jsme Portugalsko tam, kde jsme chtěli. Ale musíme si uvědomit, že nepatří k aspirantům na postup, je to basketbalový trpaslík. Jsem rád, že jsme do zápasu pustili s dobrou energií a kontrolovali jsme ho do konce,“ zhodnotil úvodní domácí duel asistent trenéra Lubomír Růžička.

Vysokou výhru o 36bodů není možné přeceňovat. „Našimi soupeři ve skupině jsou především Gruzie a Maďarsko. Ale chtěl bych zvednout ukazovák i na zápas v Portugalsku, jsou ochotní a schopní se vybičovat k neskutečným výkonům, budou velmi nebezpeční,“ upozorňuje Růžička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výhru nad Portugalskem sledoval i reportér ČRo Pavel Petr

Pozitivní je, že si Češi dokázali zápas užít. Do hry se zapojila i kompletní lavička, nikdo z hráčů nezůstal bez zápisu do střelecké listiny.

Nejlepší mušku měl osmnáctibodový Tomáš Satoranský. „Užívat si basketbal je jedna z věcí, kterou mě naučil kouč Aíto García Reneses. Když se moc stresujete, tak se většinou nedaří,“ zavzpomínal na svého bývalého trenéra český basketbalista.

Vysoká výhra hráčům po úvodním nezdaru v Gruzii určitě zvedla sebevědomí. „Možná jsme mohli vyhrát ještě víc, ale v poslední čtvrtině jsme měli problém se zónovou obranou a hra byla trošku rozkouskovaná. Určitě to pomohlo pro sebevědomí a doufám, že to diváci ocení a přijdou ve větším počtu,“ přál by si Tomáš Satoranský.

Už v neděli český výběr vyzve Maďarsko, které ve druhém kole evropské kvalifikace porazilo Gruzii těsně 74:73.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme