Budu krotit euforii, plánuje kouč Mladé Boleslavi Jarolím

Fotbalisté Mladé Boleslavi úspěšně zvládli odvetu druhého předkola Evropské ligy. Na hřišti bosenského Širokeho Brijegu po domácí výhře 2:1 zvítězili přesvědčivě 4:0. Těší se tak na atraktivního soupeře - příští čtvrtek vyzvou francouzský Lyon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První gól Mladé Boleslavi v Široke Brijegu vstřelil Jiří Skalák

První gól Mladé Boleslavi v Široke Brijegu vstřelil Jiří Skalák | Zdroj: ČTK

Po výrazné obměně hráčského kádru ještě v prvním duelu druhého předkola Evropské ligy mladoboleslavským vázla souhra. Odveta už nabídla jiný pohled na mužstvo. To využívalo každé příležitosti k rychlým brejkům. Vše navíc podpořila jistota v obranné činnosti.

„Budu se snažit krotit euforii hráčů tak, abychom si nemysleli, že to přijde samo, protože vítězství bylo podloženo poctivou prací,“ říká trenér Karel Jarolím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Bosny cestoval s fotbalisty Mladé Boleslavi reportér ČRo Pavel Petr

Hrdinou dvojzápasu byl bezesporu Michal Ďuriš. Skóroval hned třikrát. „U nás byli slabí, čekali, co bude, a hráli ze zabezpečené obrany. Druhý zápas musel vypadat jinak. Museli dát gól a my jsme mohli vyčkávat. První gól nám pomohl a asi rozhodl zápas,“ hodnotí mladoboleslavský útočník.

Michalu Ďurišovi střelecky sekundoval Jiří Skalák. Ten ale vidí jiný rozhodující moment: „Lámalo se to doma za stavu 0:1, kdy jsme zápas otočili. V odvetě chtěl soupeř dát aspoň nějaký gól před domácími fanoušky a my jsme hráli do otevřené obrany,“ všiml si autor prvního gólu Stredočechů.

Mladá Boleslav se tak může těšit na konfrontaci se sedminásobným francouzským mistrem. Příští čtvrtek přijede na Městský stadion Lyon. Jenže ten zatím musí pustit z hlavy. Už v neděli se představí v Jihlavě.

Karel Jarolím vede tým Mladé Boleslavi k postupu do 3. předkola EL | Foto: Pavel Petr

Trenér Karel Jarolím věří, že s přípravou na zápas Synot ligy hráči problémy mít nebudou. „Bude o něco delší čas na regeneraci. Je to první ligový zápas, takže by byla chyba, kdybychom se na zápas s Jihlavou nepřipravili stejně, jako na utkání v Širokem Brijegu.“

S oslavami postupu to prý mladoboleslavský kouč rozhodně přehánět nebude. Červené víno ale asi neodmítne. „Možná jen malou skleničku, protože mě čeká svatba, tak se musím šetřit,“ usmívá se Karel Jarolím.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme