Výluka v Ústí nad Orlicí ochromila trať v úseku Praha - Česká Třebová

Cestující na trati Praha - Česká Třebová a zpět dnes potrápí velká výluka. Jejím důvodem je přestavba koleje v Ústí nad Orlicí. Zrušené regionální spoje nahradí autobusy. Rychlíky dojedou pouze do stanice Česká Třebová, kde budou muset cestující přestoupit do vlaků Intercity a Eurocity. Ty jediné opravovaným úsekem projedou takzvaným mezistaničním způsobem jízdy na příkaz. Zítra už by měly všechny vlaky jezdit podle původního řádu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlaky, železnice, železniční doprava (ilustrační foto)

Vlaky, železnice, železniční doprava (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

"Vlak přijede do stanice Ústí nad Orlicí a tam bude muset počkat, až z druhého směru přijede vlak. Úsek tam po estakádě je v současné chvíli jednokolejný," vysvětluje mluvčí správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš.

"V jednom okamžiku nemohou být vlaky v jednom úseku. A protože tam není zabezpečovací zařízení, tak se tam jezdí takzvaně na příkaz, kdy celou dopravu řídí výpravčí," dodává Eliáš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cestující, kteří dnes pojedou vlakem na trati mezi Prahou a Českou Třebovou, musí počítat se zpožděním. Na cestu se vydala také redaktorka ČRo Naďa Kubínková

České dráhy v úseku zrušily přes 30 rychlíků na trati Praha - Česká Třebová.

"Těch zruba 30 rychlíků bude začínat nebo končit v České Třebové a pojedou směrem na Moravu. Tedy například mezi Brnem a Českou Třebovou pojedou a z české Třebové do Prahy nepojedou," upřesňuje mluvčí Českých drah (ČD) Petr Šťáhlavský.

Úsekem projíždějí v obou směrech pouze vlaky Intercity a Eurocity. Lidé, kteří pojedou například z Brna do Prahy, přestupovat nemusí, a podle mluvčího ČD by měli počítat se zpožděním.

Soukromí dopravci Regiojet a Leo Express žádné spoje neruší. Cestující musejí počítat až s půlhodinovým zpožděním. Zítra už by měly všechny vlaky jezdit podle platného jízdního řádu.


Zvětšit mapu

Naďa Kubínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme