Cameron ohlásil razantní postup Británie vůči extremistům z Islámského státu

Tvrdší postup Británie vůči radikálům z organizace Islámský stát oznámil premiér David Cameron . V článku pro Sunday Telegraph napsal, že řešení humanitární krize v severním Iráku nestačí. Pokud se nepodnikne rozhodná akce, islamisté by podle Camerona mohli brzy zaútočit v ulicích britských měst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Cameron vyzval k boji s teroristy (archivní foto)

David Cameron vyzval k boji s teroristy (archivní foto) | Zdroj: Reuters

David Cameron výslovně varoval, že Británie „bude muset použít své vojenské dovednosti, aby pomohla zdolat nesmírně nebezpečné hnutí."

Podle ministerského předsedy je „Západ zatažený do generačního boje se zvlášť jedovatým druhem islámského extremismu."

V Sunday Telegraphu dále uvedl, že „svět nemůže zavírat oči nad vytvořením extremistického chalifátu v srdci Iráku."

Cameronova ostrá slova jsou reakcí na dopis několika význačných osobností Anglikánské církve, které si stěžovaly na údajně „nesrozumitelný postoj Británie k potírání islamistů."

David Cameron zdůraznil, že Británie a další západní země musejí sáhnout k „tvrdé vojenské odpovědi," a že pouhé letecké údery proti bojovníkům Islámského státu nestačí.

Kurdská domobrana se snaží dobýt zpět přehradu u iráckého Mosulu

Číst článek

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme