V Nasavrkách začala kompletní přestavba náměstí, náklady radnice odhaduje na 50 milionů

Po deseti letech příprav začala oprava náměstí v Nasavrkách. Těžká technika už začala odstraňovat dlažbu a povrchy příjezdových cest. Náklady na rekonstrukci radnice odhaduje na 50 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obecní úřad Nasavrky sídlí v bývalé úřední budově u zámku ze začátku 19. století

Obecní úřad Nasavrky sídlí v bývalé úřední budově u zámku ze začátku 19. století | Foto: Vlastík Novák

Kompletní proměna historického centra Nasavrk zahrnuje změnu povrchu náměstí – asfalt nahradí žulové kostky. Dojde také k výměně zeleně, opravě příjezdových cest nebo umístění nové kašny.

Rekonstrukce je rozdělená do několika etap, aby byla omezení co nejmenší.

„Teď se bude dělat taková ta středová etapa, hlavní prostranství před bývalou školou. Bude zachovaný chodník v tuto chvíli. V další části potom bude následovat prostranství před kostelem a v poslední fázi se bude dodělávat chodníček a kousek silnice od hradiště k náměstí,“ popisuje starosta Nasavrk Milan Chvojka (ODS).

V první etapě se tak na staveniště změní zhruba pětina celé plochy náměstí a řidiči musí počítat s omezením počtu parkovacích míst.

„V první části začínáme dešťovou kanalizací, abychom mohli potom pokračovat terénními úpravami a komunikacemi. Určitě nejnáročnější budou komunikace, protože se budou skládat z kostek,“ popisuje postup prací Jan Svoboda vykonávající technický dozor stavby.

Práce by měly významně proměnit vzhled centra města. O proměně Nasavrky uvažovaly už několik desítek let.

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme