Oprava hlavního tahu přes Slatiňany komplikuje život i obchodníkům

Ve Slatiňanech na Chrudimsku je kvůli opravě zavřený hlavní průtah městem. Komplikace je to nejen pro řidiče, ale i pro obchodníky, kterým výrazně ubylo zákazníků. Práce však už nepotrvají dlouho, oprava by měla skončit na konci týdne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

V ulici T. G. Masaryka ve Slatiňanech je často problém zaparkovat, teď tam jsou však místo aut vidět dělníci, kteří opravují silnici.

To znamená problém i pro obchodníky z krámků na hlavní třídě, po silnici totiž přijíždělo dost jejich zákazníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

S obchodníky ve Slatiňanech natáčel redaktor Josef Kopecký

„Všichni obchodníci mají v tuto chvíli problém, protože zákazník nemá kde zastavit,“ říká žena v jedné z prodejen na hlavní ulici. „Ten úbytek je až 90 procent,“ dodává.

A podobně mluví i její kolegyně, která o kus dál prodává zmrzlinu. Podle ní se zastaví jen kolemjdoucí z řad místních lidí.

„My jsme byli docela dost živí i z toho, jak lidi, kteří projíždějí, zastaví. Myslím, že dneska budu zavírat daleko dřív, protože večer je to vysloveně o lidech, kteří jedou a zastavěj,“ podotýká.

Oslovení obchodníci však zpravidla berou opravu silnice a s tím spojené komplikace s chladnou hlavou.

„Pro nás obchodníky je to nejhorší termín, ale myslím si zase, že to nemůžeme brát podle sebe. Třeba to září by bylo komplikované tím, že chodí děti do školy,“ dodává provozovatel dalšího krámku.

kov, Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme